Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: ο Διοικητής του ΟΚΑ παραδέχθηκε και αύξησε την δαπάνη της «χρυσής» ιστοσελίδας

Για «αβάσιμους ισχυρισμούς» κάνει λόγο το ΙΚΑ, αναφερόμενο στις δηλώσεις του βουλευτή Αχαϊας και Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, περί του κόστους του διαδικτυακού του τόπου. Ας δούμε λοιπόν, ποιος κάνει «αβάσιμους ισχυρισμούς».

Το ΙΚΑ αναφέρει ότι το έργο δεν κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ότι «το Συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 1.957.594,00 € (χωρίς Φ.Π.Α)». Στο ίδιο δελτίο, μας αναλύει ότι έγινε «συγχρηματοδότηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) κατά 80% και από το ΠΔΕ κατά 20%», ως εξής:  
Από Ε.Ε (Ε.Τ.Π.Α): 1.847.968,3 €  και από το ΠΔΕ  461.992 €».
Απλή αριθμητική: Το ποσό που προκύπτει είναι 2.309.960,3 ευρώ. Δηλαδή κάτι (αρκετά) παραπάνω από 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
Σε καμία περίπτωση, η διοίκηση του ΙΚΑ δεν μας απαντά εάν όντως το κόστος αυτό ήταν υπέρογκο για το συγκεκριμένο έργο.
Ή αν το θεωρεί λογικό, εν πάση περιπτώσει.
Επίσης μας ενημερώνει ότι «την συγκεκριμένη Σύμβαση (όπως και για όλες τις Συμβάσεις), έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι νομιμότητας και κανονικότητας, καθώς και των αντιστοίχων Δαπανών αυτής».
Θα διαφωνούσε όμως με έναν ακόμα έλεγχο, αυτή τη φορά από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το ΣΔΟΕ με το «άνοιγμα» όλων των τραπεζικών όλων  όσων  έγιναν Υφυπουργοί, Υπουργοί και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα όπως είχε ζητήσει και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από το 1974 έως σήμερα
Σε κάθε περίπτωση, θα εξυπηρετούσε όλους ένας έλεγχος του κόστους από τις αρμόδιες Αρχές αυτού του τόπου, έτσι, για να είμαστε όλοι βεβαιότεροι για τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την ηθική των διαδικασιών που ακολουθούνται με τα λεφτά όλων των Ευρωπαίων πολιτών.
Άλλωστε δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που ο σημερινός Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα διοικητής του ΙΚΑ!!!!, πρώην βουλευτής, πρώην συνδικαλιστής, πρώην Υφυπουργός και έλεγε μαζί με όλο το ΠΑΣΟΚ: «ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου