Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πρόβα… εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ κάνει η ICAP

Ηλεκτρονικές πλατφόρμες υπολογισμού συναλλαγματικών ισοτιμιών που περιλαμβάνουν και τη δραχμή ετοιμάζει η ICAP, σύμφωνα με αποκαλύψεις ανώτατων στελεχών της που επικαλείται η Wall Street Journal.


Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά εταιρειών και τραπεζών που προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.


Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, τα στελέχη της ICAP αποκάλυψαν πως η εταιρεία δοκιμάζει τα συστήματα αυτά που θα επιτρέπουν τον υπολογισμό συναλλαγματικής ισοτιμίας της δραχμής τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ.


Αναφέρουν, πάντως, ότι η υπηρεσία δεν θα ενεργοποιηθεί παρά μόνο εάν αυτό γίνει απαραίτητο εξαιτίας «των εξελίξεων στην αγορά».


Σημειώνεται ότι η ICAP έχει δημιουργήσει το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών τραπεζών για τον υπολογισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η CLS Bank International, η πλατφόρμα της οποία δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίσουν τις συναλλαγές τους σε νομίσματα, πραγματοποιεί στρες τεστ για να προετοιμαστεί για μια διάλυση του ευρώ, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου