Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Παπαρήγα: Θα διαιρέσουν την Ευρώπη σε τμήματα

«Κατά τη δική μας εκτίμηση, ένα από τα σενάρια που συζητιούνται είναι αυτό της διαίρεσης της Ευρωζώνης σε τμήματα και αυτό θα συνοδευθεί από ένα ευρώ με διαφορετική εσωτερική αξία για τα διάφορα τμήματα».


Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την σημερινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στο πλαίσιο συναντήσεών του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εκτός του κυβερνητικού σχήματος, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα.


«Θα έχουμε ένα ευρώ εσωτερικά υποτιμημένο, πράγμα θα απαξιώσει πλήρως μισθούς, συντάξεις, τις λαϊκές αποταμιεύσεις, τα σπίτια που έχουμε και ζούμε και πληρώνουμε τα χαράτσια γι' αυτά», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.


Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε ότι η κρατική περιουσία θα «πωληθεί μπιρ παρά», ενώ εκτίμησε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαμορφώσουν και μια τιμή του ευρώ για τους πιστωτές, που θα χάσουν αυτοί πολύ λιγότερα.


«Δηλαδή δεν είναι το ζήτημα πια ευρώ ή δραχμή. Όποιος χειρισμός γίνει είτε έξωση από την Ευρωζώνη είτε έξωση από την ΕΕ, κάτι που φαίνεται και αναπόφευκτο, το ζήτημα είναι τι θα σημάνει για τον λαό», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου