Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Ξαναχτύπησε» ο Ντάισελμπλουμ: «Στο εξής θα θίγονται και οι τράπεζες και οι καταθέτες»


«Ξαναχτύπησε» ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γιέρουν Ντάισελμπλουμ και έπειτα απο… προσωρινή αναδίπλωση, επανήλθε στις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα για επιβάρυνση των καταθετών σε περίπτωση διάσωσης τραπεζών σε χώρα της ευρωζώνης.


Μιλώντας στο ολλανδικό δίκτυο Rtl είπε χαρακτηριστικά «θα σπάσουμε τον αυτοματισμό που θέλει να επιβαρύνονται τα κράτη και οι φορολογούμενοι για τις τραπεζικές κρίσεις... Στο εξής θα θίγονται και οι τράπεζες οι ίδιες και οι καταθέτες... Σε αυτό θα πρέπει να συνηθίσουν οι αγορές». 

Οι νέες δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ έρχονται μετά και από τα όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου εσωτερικής αγοράς της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, η οποία τόνισε ότι με - υπό συζήτηση- νόμο της ΕΕ ανοίγουν το δρόμο ώστε οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να χρησιμοποιηθούν για διασώσεις τραπεζών. 

Αντιδρούν Ολάντ - Ραχόι

Οι καταθέσεις πρέπει να είναι εγγυημένες, η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση, δήλωσε από την πλευρά του την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Όπως είπε ο γάλλος πρόεδρος, σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο η «ασφάλεια των καταθέσεων πρέπει να είναι μια απόλυτη και αμετάκλητη αρχή».

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου