Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

«Αλληλεγγύη και θαυμασμός» του Τζον Κέρι για την Ελλάδα

Με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης  ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες και λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν σημαντικά θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας του εξέφρασε τον «θαυμασμό» του «για αυτό που κάνει», αναφορικά με τις προσπάθειες της Αθήνας να εξέλθει από την κρίση.
Η συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας περίπου, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όπως την χαρακτήρισε, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι, ήταν παραγωγική και επαναβεβαίωσε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ , μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο αμερικανός υπουργός αναγνώρισε τις δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να πυροδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη. Σημείωσε μάλιστα την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις σημαντικές αλλαγές.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συζήτησε τρόπους προώθησης της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σημασία (για τις ΗΠΑ) να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου