Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση Θόδωρου Σκυλακάκη στο Περιφερειακό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ηλεία, με θέμα τη στρατηγική για την ανάπτυξη

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο του Ευρ. Κοινοβουλίου στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο, με θέμα την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ως κλειδί για την περιφερειακή ανάπτυξη, ο Πρόεδρος της Δράσης και Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Θόδωρος Σκυλακάκης χρησιμοποίησε το παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει δώσει το λιμάνι του Κατακόλου, το οποίο επιτρέπει την προσέγγιση πολλών εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών μέσω κρουαζιερόπλοιων, για να επισημάνει ότι η ανάπτυξη έρχεται όταν μετράς, ιεραρχείς και συνεργάζεσαι.

Απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Ηλείας σχετικά με την μη ολοκλήρωση του αρχικού σχεδιασμού της Ολυμπίας Οδού, η οποία δεν προχωρά στον νομό Ηλείας στο προβλεπτό μέλλον, ο κ. Σκυλακάκης ζήτησε από τους Ηλείους να αντιδράσουν διαφορετικά από τον συνηθισμένο τρόπο, προτείνοντας να συνεισφέρουν ένα ποσό από δικούς τους πόρους (π.χ αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας ή και αναστολή πραγματοποίησης λιγότερο παραγωγικών έργων) για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και να προχωρήσει άμεσα το έργο.
Παράλληλα, τόνισε τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας και πολύ υψηλών επιτοκίων και την ανάγκη προώθησης συνεργασιών μεταξύ των μικρών κι μεσαίων επιχειρήσεων, αφού το πολύ μικρό μέγεθος που έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τον νομό δεν τους επιτρέπει να είναι ανταγωνιστικές και να έχουν την απαραίτητη εξωστρέφεια.   


Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6972229407 & 2107472530
Emailpress@drassi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου