Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι Διεθνείς Οργανισμοί Τύπου για την ΕΡΤ

Ο Οργανισμός για την Ελευθερία του Τύπου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που είναι παρακλάδι του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, με ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για το κλείσιμο της ΕΡΤ και αναφέρει ότι: "η ξαφνική διακοπή λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Ελλάδα απειλεί το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση σε μια περίοδο σημαντικής αβεβαιότητας".

Στην ανακοίνωση του ο SEEMO/IPI ( όπως είναι η διεθνής τίτλος) κάνει αναφορά και στην δέσμευση της κυβέρνησης για απολύσεις μέχρι και το τέλος του 2014.
Ο Άντονι Μιλς, αναπληρωτής επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, τονίζει: "Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής είναι το ελληνικό κοινό να στερείται μια σημαντική πηγή πληροφόρησης, σε μια περίοδο κρίσης για τη χώρα. Προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να αντιστρέψει την απόφαση της και να εξετάσει προτάσεις μείωσης κόστους σε αντιπαράθεση με την ολοκληρωτική διακοπή λειτουργίας της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης".
Ο Όλιβερ Βούγιοβιτς, Γενικός Γραμματέας του SEEMO, δήλωσε: "Προτρέπουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να αντιστρέψει την απόφαση που ελήφθη. Η απόφαση αυτή είναι ξεκάθαρο βήμα ενάντια στην δημοκρατία και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση αντί να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ, αντί να δώσει την δυνατότητα στην διοίκηση της επιχείρησης να αναπτύξει στρατηγικές μείωσης του κόστους και του αριθμού των εργαζομένων, αποφάσισε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με αποτέλεσμα να σιγήσει μια από τις σημαντικότερες φωνές ενημέρωσης στην Ελλάδα".

Στην ανακοίνωση του SEEMO, αναφέρεται επίσης ότι η Κρατική Τηλεόραση της Ελλάδας λειτουργεί από το 1938 και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης (EBU), που ξεκίνησε την λειτουργία της το 1950.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου