Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

 Η αγορά στα πρόθυρα του “κραχ”


agora-ekptoseis
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εορτών ήταν μουδιασμένη η κίνηση στα καταστήματα όλης της χώρας, η αγοραστική κίνηση κυμάνθηκε από 15% έως 25% πιο κάτω σε σύγκριση με τα περυσινά Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας, η κίνηση ήταν καλύτερα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως το Golden Hall το οποίο αν δεν αύξησε την επισκεψιμότητά του, τουλάχιστον συγκράτησε τα περυσινά νούμερα, το Mall, το Attica, το Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης κ.ά. Η επιλογή των καταναλωτών προς τους μεγάλους χώρους υπήρξε παραπάνω από σαφής ενώ οι τοπικές αγορές ναι μεν λειτούργησαν όμως είχαν προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση κάπως πιο θετικά υπήρξαν τα μηνύματα στις αγορές του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης όμως μεγάλη πτώση παρουσίασε η Γλυφάδα και η Κηφισιά οι οποίες λόγω πολλών λουκέτων σε καταστήματα παρουσιάζουν προβλήματα.
Οι επιλογές των καταναλωτών στράφηκαν κυρίαρχα σε είδη ρουχισμού, στην υπόδηση και στα δώρα και λιγότερα στα έπιπλα και τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη που παρουσιάζουν ως κατηγορίες και την μεγαλύτερη κάμψη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου