Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Όλες οι εξελίξεις για την "λίστα Λαγκάρντ"-Το πόρισμα του ΣΔΟΕ


Τρία νέα ονόματα περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που έφτασε στη βουλή μαζί με το πόρισμα των οικονομικών Εισαγγελέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 17σελιδο πόρισμα τους κάνουν λόγο για 2.062 ονόματα, ενώ η λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας περιλάμβανε ως γνωστόν 2.059 ονόματα.

Τα τρία νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι:
Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου), Συμεών Σικιαρίδης και Ελένη Παπακωνσταντίνου (σύζυγος του Συμεών Σικιαρίδη).Σημειώνεται ότι τόσο η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Την ίδια στιγμή, το ταξίδι τους στο Παρίσι προκειμένου να παραλάβουν την αυθεντική "λίστα Λαγκάρντ" περιγράφουν αναλυτικά στην κατάθεσή τους στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, δύο στελέχη του ΣΔΟΕ. Οι καταθέσεις τους περιλαμβάνονται στο πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων που διαβιβάστηκε στη βουλή, μαζί με ψηφιακό αντίγραφο της λίστας. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις καταθέσεις

Διαβάστε επίσης
Ζητούν προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου

Πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνταντίνου σχετικά με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" αναμένεται να καταθέσουν από κοινού, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή.
Την αρχή έκανε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε ότι "θεωρεί επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια  προκαταρκτικής  εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών".
"Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη", δήλωσε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
"Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι θα ζητηθεί Προκαταρκτική Εξέταση για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου" ανέφεραν από την Ιπποκράτους, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τι εννοούσε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του στην οποία σημείωνε ότι ζητεί να  κινηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.

Διέγραψαν τον Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ

Εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την ύπαρξη συγγενικών του προσώπων στην λίστα "Λαγκάρντ". Σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει "λυπηρό" το γεγονός ότι "σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού".

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην "τσάρου" της Οικονομίας ο οποίος σε δήλωση του-τη δεύτερη μέσα στην ημέρα-  απάντησε στην ανακοίνωσηδιαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

"Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σπεύδει να αποδώσει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση της "λίστας Λαγκάρντ" σε εμένα προσωπικά", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπακωνσταντίνου στην δήλωσή του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου