Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Γιώργος Δρακούλης: «Το 2012 απογοητευτικό για την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας…»


Το 2012 ήταν μια υφεσιακή χρονιά όσον αφορά την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας. Η φετινή χρονιά θα κλείσει αφήνοντας την πικρή «γεύση» του μπαράζ των χιλιάδων λουκέτων στις επιχειρήσεις, της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας και κατ’επέκταση της αύξησης της ανεργίας και της μηδενικής επιχειρηματικής κίνησης έχοντας ως φυσικό επόμενο την εν γένει ύφεση στην οικονομία της χώρας μας.

Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της εθνικής μας οικονομίας τα τελευταία τρία χρόνια βάλλονται από τα δυσβάσταχτα μέτρα και οδηγούνται στο κλείσιμο. Η συρρικνωμένη καταναλωτική κίνηση αποτυπώνεται με ακρίβεια στον ολοένα και περισσότερο μειωμένο τζίρο των επιχειρήσεων. Όσο μειώνονται τα εισοδήματα των πολιτών θα οδηγούνται με γεωμετρική πρόοδο όλο και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο λουκέτο. Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, η μεγάλη μείωση του ετήσιου τζίρου θα σημάνει αυτόματα 35.000 νέα λουκέτα με σοβαρές συνέπειες στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι φοβούνται να «επιχειρήσουν» γεγονός που βαθαίνει την ύφεση και δυσχεραίνει την θέση της χώρας μας, η λήψη μέτρων είναι απολύτως αναγκαία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της χώρας. Απαιτείται η άμεση και οριστική αντιμετώπιση των ήδη υπαρχόντων  προβλημάτων των επιχειρήσεων αλλά και η λήψη αναπτυξιακών μέτρων που θα ευνοούν την επιχειρηματική κίνηση. Η ρευστότητα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση πρέπει να διοχετευθεί από το κράτος στην πραγματική οικονομία για να επανεκκινηθεί η αγορά. Θα πρέπει και στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, να δημιουργηθεί ένα υγείες και ασφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον που να οδηγεί στην ανάπτυξη και στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας ιδίως των νέων.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι ο μόνος τρόπος να σταθεροποιηθεί και να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία της χώρας μας!


                                                                                                                   Με εκτίμηση
                                                                                                               
                                                                                                               Γιώργος Δρακούλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου