Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κίνηση ανατροπής του Βενιζέλου βλέπουν συνεργάτες του


«Είναι προφανές ότι εξυφαίνεται κίνηση εσωκομματικής αμφισβήτησης Βενιζέλου». Αυτό είναι το συμπέρασμα συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τις κινήσεις όλων των τελευταίων ημερών εκ μέρους κορυφαίων στελεχών του κόμματος.
Στο «στόχαστρο» έχουν μπει οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι έχουν συμπήξει μέτωπο μαζί με άλλα στελέχη του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού – εκσυγχρονιστικού χώρου (πρώην και νυν βουλευτές και κομματικά στελέχη) με στόχο την ανατροπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το έντονο και πρωτοφανές επεισόδιο (με βαριές εκφράσεις) Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη χθες ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Είχε προηγηθεί:
  • Η καταψήφιση του ν/σ για την Παιδεία από 6 βουλευτές του κόμματος – μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός για πρώτη φορά εμφανίστηκε δημόσια να αντιδικεί και να διαφωνεί με επιλογή του διαδόχου του.
  • Η ηγετική εμφάνιση Λοβέρδου στη Βουλή όπου επιχειρηματολόγησε εναντίον του νομοσχεδίου Αρβανιτόπουλου τον οποίο και καταψήφισε. Είχε προηγηθεί επίσης τοποθέτηση.
  • Η ανακοίνωση της Άννας Διαμαντοπούλου που εγκαλούσε Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη για «ύβρη στη Δημοκρατία» με αφορμή τις αλλαγές στο νόμο που η ίδια διαμόρφωσε ως υπουργός Παιδείας.
  • Η στάση Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου που απέρριψαν κάθε πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για αξιοποίηση τους στην ηγετική πυραμίδα από την ημέρα των εκλογών.
Είναι πασιφανές ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε ένα κυκεώνα εσωτερικού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με στελέχη να εκτιμούν: «Ή θα κλείσει το μαγαζί και θα πάμε για άλλο κόμμα ή θα ανατραπεί ο Βενιζέλος...»
Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ είναι το έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη χθες, το οποίο έλαβε χώρα στη Βουλή και όχι στην Ιπποκράτους. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος όταν τον ενημέρωσαν ότι στη Βουλή ξεκίνησαν κάποιοι να καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για την Παιδεία.
«Δεν έρχεσαι από εδώ πρόεδρε να ψηφίσεις μήπως υπάρξουν ψίθυροι με την απουσία σου;», τον συμβούλευσαν συνεργάτες του. Πράγματι, ο κ. Βενιζέλος ειδοποίησε τους συνεργάτες του να διακόψουν την σύσκεψη, αφού θα επιστρέψει και ειδοποίησε τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη να συγκεντρώσει τους βουλευτές στην αίθουσα προκειμένου να κάνει ενημέρωση για το τι διημείφθη στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου