Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Χατζημαρκάκης: Πειραματόζωο...


Ο κρητικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο prismanews.gr μιλάει για πολλά.

Απαντάει για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς αλλά και την ανάγκη να δρομολογηθούν πολιτικές στην κατεύθυνση αντιστροφής του αρνητικού κλίματος ώστε να μπει ένα τέλος στα σενάρια για την Ελλάδα, την ευρωζώνη και το κοινό νόμισμα που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο οικοδόμημα του ευρώ.
Ο κ. Χατζημαρκάκης ξεκαθαρίζει πως η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σημαίνει και κατάρρευση της ευρωζώνης, αναφέρεται στον ρόλο του ΔΝΤ αλλά και στη λάθος συνταγή των σκληρών μέτρων λιτότητας.
«Να ξεκαθαρίσουμε πως έξοδος της Ελλάδας σημαίνει και κατάρρευση της ευρωζώνης» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Όσοι δεν το κατανοούν αυτό στην Ευρώπη κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Το στοίχημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη.
Είναι γνωστό πως άσκησα μεγάλη κριτική στον Αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ και Πρόεδρο του κόμματος μου, για τις δηλώσεις του και είπα πως κάνει κακό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και στην ίδια τη Γερμανία. Αποδείχθηκε από την αντίδραση της Moodys που υποβάθμισε άμεσα τη Γερμανία.
Το πρόβλημα είναι ασφαλώς οι κερδοσκόποι αλλά δεν θα είχαν τόση δύναμη αν δεν υπήρχε σε κάποιους πολιτικούς η αντίληψη πως μπορεί να προχωρήσει η ευρωζώνη χωρίς κάποιο μέλος της.
Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο του ΔΝΤ ήταν πολύ κακό και τώρα φαίνεται ακόμα καθαρότερα.
Σε πολιτικό επίπεδο, κάποιοι κύκλοι που δεν ήθελαν το ευρώ, συντηρούν πολιτικό κλίμα και ιδέες που είναι αρνητικές για την επίλυση του προβλήματος.
Στη Γερμανία έχει διαμορφωθεί μια αντίληψη στην κοινή γνώμη που είναι απόλυτα αρνητική στην ευρωπαϊκή αλληλεγύη κι αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα».
Πηγή: prismanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου