Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Στο «κάδρο» νέα αναδιάρθρωση χρέους

Για τον Σεπτέμβριο μετέθεσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Ντέιβιντ Χόλεϊ τη βασική διαπραγμάτευση της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Όπως δήλωσε από την Ουάσιγκτον σε αυτή τη φάση δεν θα υπάρξει αναλυτική διαπραγμάτευση καθώς ο βασικός κορμός των συζητήσεων αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου.



Ο Χόλεϊ δέχθηκε βροχή ερωτημάτων για το εάν υπάρχουν σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και εάν σε αυτά εμπλέκεται η ΕΚΤ. Ο ίδιος είπε πως η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους είναι πάντα μέρος της συζήτησης που κάνει το ΔΝΤ όταν αξιολογεί το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Για τον εάν θα υπάρξει εμπλοκή του επισήμου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τόνισε πως δεν έχει κάποιο σχόλιο.

Σημειώνεται πως σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» κάνει λόγο για «plan D» για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, το οποίο προβλέπει παραίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ομάδας ιδιωτών ομολογιούχων από τα κέρδη που καταγράφουν από τις επενδύσεις του σε ελληνικά ομόλογα που δεν μετείχαν στο PSI.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου