Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Στο τραπέζι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Μάχη χαρακωμάτων θα έχει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας την ερχόμενη Δευτέρα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν όλα τα κομβικά ζητήματα της εργασίας, αλλά και του ασφαλιστικού.


Όπως προέκυψε από τις προτάσεις που κατέθεσε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης στους πολιτικούς αρχηγούς και οι οποίες θα εξετασθούν ξανά την προσεχή Δευτέρα μεταξύ των περικοπών της περιόδου 2013 -2014 περιλαμβάνεται και η κατάργηση του ήδη περικομμένου 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο που έχει αντικατασταθεί με επίδομα ύψους 1.000 ευρώ ετησίως, αλλά και η κατάργηση της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης.

Στην συνάντηση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση με την τρόικα το πρωί της Δευτέρας θα εξετασθεί η ταχύτερη εφαρμογή των ασφαλιστικών νόμων, που είχαν ορίζοντα το 2015, η καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή των κατώτατων συντάξεων, η μείωση των συντάξεων που καταβάλλει ο ΟΓΑ στους αγρότες, νέα περικοπή των επικουρικών συντάξεων, περικοπές στο εφάπαξ για τα Ταμεία που καταβάλλουν μεγαλύτερο εφάπαξ σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί και κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων.

Τονίζεται πως στα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που υπέβαλε το οικονομικό επιτελείο στους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη περιλαμβάνεται πρόταση κλιμακωτών περικοπών 5% για όλες τις συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ, αλλά και η επιβολή πλαφόν 2.500 ευρώ στις συντάξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου