Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Νέο χτύπημα Μαζιώτη φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

Ο «πυρετός Νίκου Μαζιώτη» και οφόβος ενός αιφνιδιαστικού εντυπωσιακού ενόπλου χτυπήματος στην καρδιά του καλοκαιριού κατατρώει τιςτελευταίες ημέρες την ΕΛ.ΑΣ. και τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη. Η σύλληψη του 42χρονου καταζητούμενου και...

της συντρόφου του θεωρείται ζήτημα «υψίστης σημασίας» για τους επιτελείς της Κατεχάκη, οι οποίοι αναφέρουν ενδεικτικά ότι «ο Μαζιώτης θα έχει πολλές ευκαιρίες και αφορμές για να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή».

Ανώτατοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο 42χρονος και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα μαζί με άγνωστους συνεργάτες τους, έχουν δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες μια νέα ένοπλη οργάνωση και πιθανόν να χρησιμοποιήσουν σε πρώτη φάση, οπλοστάσιο της εξαρθρωθείσας ομάδας «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που δεν έχει εντοπιστεί από τις ελληνικές διωκτικές υπηρεσίες.

Μάλιστα από αξιωματούχους εκφράζονται φόβοι ότι η νέα οργάνωση του Νίκου Μαζιώτη μπορεί να προχωρήσει σε απαγωγή επιχειρηματία, πολιτικού ή υπηρεσιακού παράγοντα παρόλο που μια τέτοια τακτική δεν εφαρμοζόταν ως τώρα από το ελληνικό αντάρτικο πόλης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν, όπως αναφέρει το Βήμα ότι ο 42χρονος καταζητούμενος και η σύντροφος του βρίσκονται σε άγνωστο κατάλυμα σε προάστια της Αθήνας, όπως είχε συμβεί και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το 1997 και το 2010 που αναζητούνταν και βρέθηκαν σε σπίτια στο Καματερό και στα Καλύβια.

Ήδη έχει σταλεί σήμα σε όλες τις ελληνικές αστυνομικές υπηρεσίες για τη σύλληψη τους, τα στοιχεία όμως που έχουν συγκεντρωθεί είναι μηδαμινά. 

Παράλληλα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε τρία-τέσσερα άτομα που θεωρείται ότι συμμετέχουν στο λεγόμενο «πολιτικό συμβούλιο» των οργανώσεων επαναστατικής βίας στην Ελλάδα και τα οποία φαίνεται να έχουν οργανώσει τη μεγάλη φυγή, την υπόθαλψη αλλά και τη «χρηματοδότηση» του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου