Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Έγγραφα της Wikileaks στην εφημερίδα Die Welt


Για την πρόθεση της Γερμανίας να αποσιωπήσει την «ελληνική καταστροφή» γράφει σήμερα η εφημερίδα  Die Welt, επικαλούμενη έγγραφα της ιστοσελίδας Wikileaks με πρακτικά συναντήσεων του πρέσβη των ΗΠΑ στο Βερολίνου Philip D. Murphy με Γερμανούς αξιωματούχους.

Η εφημερίδα καταλογίζει στη Γερμανίδα Καγκελάριο «φρικτή άγνοια και εσφαλμένους χειρισμούς» καθώς, όπως γράφει, στα έγγραφα αποτυπώνεται η επιχείρηση του Βερολίνου να αποσιωπήσει κατά το δυνατόν την «ελληνική καταστροφή» και να την «κρύψει» από τους Γερμανούς.

«Τα αρχεία είναι από τον Φεβρουάριο του 2010, την εποχή που η Ελλάδα αντιμετώπιζε οξεία κρίση χρέους», γράφει η εφημερίδα, «η κατάσταση της Ελλάδας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του 2010 ήταν πολύ πιο σοβαρή από ότι μάθαιναν οι Γερμανοί φορολογούμενοι. Η Κυβέρνηση προσπαθούσε να κρύψει όσο το δυνατόν περισσότερα».

«Δεν εκτιμήθηκε και δεν γνώριζαν ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι ότι θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για την ανεύθυνη συμπεριφορά μιας άλλης χώρας», λέει η έκθεση του διπλωμάτη. 

«Η Καγκελάριος ήταν ανακουφισμένη γιατί δεν χρειαζόταν τότε να εξηγήσει στους πολίτες πόσο θα μεγάλωνε το δικό της χρέος για να σώσει τους Έλληνες», αναφέρει το έγγραφο. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου