Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Θέμα ημερών η έκδοση Ψωμιάδη στην Ελλάδα


Θέμα ημερών είναι η έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη από τα Σκόπια στη χώρα μας, εκτιμούν νομικοί κύκλοι. Εξάλλου και οι δικηγόροι του Χρήστος Στάθης και Χρίστος Μυλωνόπουλος δηλώνουν ότι ο εντολέας τους δεν προτίθεται να δυσχεράνει το έργο της ελληνικής δικαιοσύνης και να φέρει εμπόδια στην έκδοσή του. 

Αυτό σημαίνει ότι ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών δεν έχει πρόθεση να αξιοποιήσει ενδεχόμενα ένδικα μέσα που προβλέπει το δίκαιο της χώρας που συνελήφθη για να καθυστερήσει την έκδοσή του στην Ελλάδα. Ο Μάκης Ψωμιάδης μόλις φτάσει φρουρούμενος στη χώρα μας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και από εκεί απευθείας στις φυλακές που θα ορίσει ο ίδιος εισαγγελικός λειτουργός που έχει την αρμοδιότητα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψής του.

Βεβαίως, ο Μ.Ψωμιάδης έχει τη δικονομική δυνατότητα όποτε το κρίνει ο ίδιος και οι συνήγοροί του να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης, χωρίς βεβαίως ουδείς εκ των προτέρων να μπορέσει να προδικάσει την τύχη ενός τέτοιου δικονομικού εγχειρήματος.

Ανεξάρτητα πάντως, από την υπόθεση αυτή ο Μ. Ψωμιάδης έχει μία ακόμα εκκρεμότητα με τα ελληνικά δικαστήρια. Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 έχει προσδιοριστεί η δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων της ΑΕΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου