Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ηλεία: Βρήκαν με GPS τα μελίσσια που τους είχαν κλέψει!


Η προσπάθεια αυτή είχε αποτέλεσμα και τελικά τα εντόπισαν, σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού από τα Καλυβάκια έως τα Μακρίσια.
 Πριν λίγες ημέρες είχε αποκαλυφθεί η δράση ενός 40χρονου δημοσίου υπαλλήλου από τον Πύργο, ο οποίος είχε ομολογήσει την κλοπή μεγάλου αριθμού μελισσιών από παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τότε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου είχε εντοπίσει με τους μελισσοκόμους τα μελίσσια στο Στρέφι Αρχαίας Ολυμπίας, το Κατσικάρι Πύργου και τα Καλυβάκια Κρεστένων.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο μελισσοκόμος με τα κλεμμένα μελίσσια, φέρεται μετά τον εντοπισμό του να πέταξε δίπλα στο φράγμα του Αλφειού ποταμού δεκάδες μελίσσια. Αυτά δυστυχώς με αυτές τις συνθήκες δεν επιβίωσαν και οι παραγωγοί χθες το πρωί (09-11-2011) βρήκαν «νεκρά» τα περισσότερα. Οι μέλισσες έπεφταν νεκρές στο έδαφος από τα πλαίσια των μελισσιών. Όπως είπαν οι παραγωγοί η προσπάθεια τους θα συνεχιστεί για να εντοπίσουν ακόμα περισσότερα μελίσσια.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι μελισσοκόμοι στην Ηλεία δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς προ διετίας είχε εντοπιστεί αλλοδαπός που «φαρμάκωνε» και εξολόθρευε τα μελίσσια τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου