Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συνεντεύξεις: Νίκος Ι. Νικολόπουλος

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μια ανεύθυνη πολιτική δύναμη, ούτε μια πολιτική δύναμη μόνιμης διαμαρτυρίας.
Είναι μια πολιτική δύναμη εξουσίας, με υψηλό αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, που έπρεπε να πιάσει τα κάρβουνα όταν ζεμάταγαν και να δώσει διέξοδο στο απόλυτο αδιέξοδο που είχε επιφέρει ο κ. Παπανδρέου.


Και αυτό έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, πετυχαίνοντας την παραίτηση του κ. Παπανδρέου, την αποκατάσταση της ηρεμίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αλλά και τη προοπτική εκλογών σε 100 μέρες προκειμένου να μιλήσει ο λαός με τον πιο γνήσιο και ανόθευτο δημοκρατικό τρόπο».

Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζει ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις του, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, επεσήμανε :

«Την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο. 

Μέσα σε έξι μέρες πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης. 

Τώρα, με ενισχυμένη τη θέση του στο εξωτερικό θα αγωνιστεί παντού για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την ασφυξία και να μπει στο δρόμο της Ανάκαμψης.  

Μέχρι πριν δέκα μέρες η χώρα πήγαινε άσχημα, αλλά δεν είχε φτάσει στο γκρεμό κι είχε εξασφαλίσει την 6η δόση και τη νέα δανειοδότηση. Ξαφνικά ο κ. Παπανδρέου την έφτασε στο χείλος του γκρεμού με την απίστευτη πρότασή του για δημοψήφισμα. 

Το βασικό ήταν να σωθεί η χώρα εκείνη τη στιγμή. Και να αλλάξει η πορεία αμέσως.
Κάναμε και τα δύο. Σώσαμε τη χώρα και βάλαμε πορεία για εκλογές.

Μέσα σε έξι μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Αλλά άλλαξε πια η πορεία, η κατεύθυνση των εξελίξεων. Έχουμε κυβέρνηση χωρίς τον Γ. Παπανδρέου και εκλογές σε 100 μέρες. Αποκαθίσταται κλίμα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Κι άμεση προσδοκία να μιλήσει ο λαός μέσα στη χώρα.

Αποφύγαμε τα χειρότερα. Βάλαμε τα πράγματα σε άλλο δρόμο. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο…»

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του είπε: «Δεν στηρίζουμε καμία συγκυβέρνηση. Στηρίζουμε τη μετάβαση από το μνημόνιο σε μια νέα εποχή και μια νέα πολιτική.
Δεν είμαστε η συνέχεια του μνημονίου. Τις συνέπειές του διαχειριζόμαστε, για να απεμπλακούμε κάποτε από την εξάρτηση των μνημονίων».

Στην ερώτηση: ‘’θα ψηφίσετε τον προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο’’, χαρακτηριστικά είπε: «Αν δεν περάσει ο Προϋπολογισμός (νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν), πως θα γίνουν συντομότερα οι εκλογές για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα;  

Δεν πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και την 6 δόση, ώστε να γίνει το «κούρεμα» του χρέους, να γίνουν εκλογές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα αλλάξουμε όλα;

Προτεραιότητά μας, πάντως,  ήταν και παραμένει: η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.
Το λέμε αυτό παντού: μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο των 100 ημερών στηρίζουμε τα ψηφισμένα για να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε αργότερα, και δεν αποδεχόμαστε νέα μέτρα. 

Νέα μέτρα είναι η «κόκκινη γραμμή» μας. 

Στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση των 100 ημερών, για να μπορέσουμε μετά να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν και με τα οποία εξ αρχής διαφωνήσαμε.

Την στιγμή αυτή έπρεπε να στείλουμε μήνυμα εμπιστοσύνης προς τα έξω και μήνυμα σταθερότητας προς τα μέσα. 

Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έστειλε μήνυμα αναξιοπιστίας προς τα έξω και αποσταθεροποίησης εσωτερικά

Και έκλεισε λέγοντας εμφαντικά: «Μια βδομάδα που ξεκίνησε χωρίς Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό. Ο «καπετάνιος» που αρμένιζε στραβά δύο χρόνια τώρα επιτέλους άφησε το τιμόνι. Τώρα βεβαίως αρχίζουν τα δύσκολα, ωστόσο εμφανίζεται η ελπίδα. Η ελπίδα που δύο χρόνια τώρα ο τέως πρωθυπουργός μας την είχε στερήσει από όλο τον κόσμο.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου