Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Επιβεβαιώνονται ανεπίσημα οι φήμες για το χαμένο iPhone 5


Έπειτα από μια ολόκληρη εβδομάδα φημολογίας για ένα χαμένο πρωτότυπο του επόμενου iPhone, η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι βοήθησε την Apple στην αναζήτηση ενός «χαμένου αντικείμενου».


Οι φήμες δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη, ωστόσο το δελτίο Τύπου της αστυνομίας ήταν αποθηκευμένο σε ένα αρχείο με την ονομασία «iphone5.doc».

Η υπόθεση θυμίζει πλέον το θρίλερ που συνεπήρε τους λάτρεις της τεχνολογίας το 2010, όταν ένας υπάλληλος της Apple ξέχασε το πρωτότυπο του iPhone 4 σε ένα μπαρ.

Το ίδιο φαίνεται ότι συνέβη και αυτή τη φορά. Ο δικτυακός τόπος του CNet ανέφερε στις αρχές της εβδομάδας ότι το πρωτότυπο του νέου κινητού έμεινε ξεχασμένο σε ένα μπαρ του Σαν Φρανσίσκο.

Την Παρασκευή, η τοπική εφημερίδα SF Weekly φιλοξενούσε συνέντευξη ενός 22χρονου που δήλωνε ότι στελέχη της Apple που συνοδεύονταν από αστυνομικούς έψαξαν το σπίτι του αναζητώντας την πολύτιμη συσκευή.

Η Apple είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κινητό βρισκόταν στην περιοχή αναλύοντας δεδομένα από τον δέκτη GPS της συσκευής.

«Οι δύο υπάλληλοι της Apple συνάντησαν τον ένοικο και στη συνέχεια εισήλθαν στο σπίτι για να αναζητήσουν το χαμένο αντικείμενο. Οι υπάλληλοι της Apple δεν εντόπισαν το χαμένο αντικείμενο και έφυγαν από το σπίτι» επιβεβαιώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δεν διευκρινίζει πάντως για ποιο λόγο οι αστυνομικοί συνόδευαν εκπροσώπους της εταιρείας.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, ενώ λίγες ώρες πριν εκδοθεί το δελτίο Τύπου η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο διέψευδε στο Reuters ότι είχε επικοινωνήσει με την Apple.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πάντως στο πρακτορείο ότι συνήθως απαιτείται ειδική άδεια προκειμένου να συμμετέχουν πολίτες σε έρευνες της αστυνομίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι συνήθης πρακτική» είπε.

Το νέο iPhone αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου