Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Στρατηγική πολιτικής εξόντωσης ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗ.ΣΥ. από την ΝΔ

Με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν την ΝΔ με σαφές προβάδισμα, αλλά χωρίς να της δίνουν ξεκάθαρη νίκη σε περίπτωση προσφυγής στην κάλπη σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε «εκστρατεία πειθούς» της κοινής γνώμης για την ανάγκη καθαρής εντολής διακυβέρνησης της χώρας, περιορίζοντας τις απώλειες ψήφων κυρίως προς τα μικρότερα κόμματα που τοποθετούνται στο φάσμα του κεντροδεξιού χώρου.


Η στόχευση του Α. Σαμαρά για το επόμενο διάστημα θα κατευθυνθεί στην προσπάθεια να πείσει για την ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ, στηριζόμενος κατ’ αρχάς στην –εν πολλοίς δικαιωμένη- πολιτική του αναφορικά με την οικονομία, αλλά και επεκτείνοντας ευρύτερα το πλαίσιο των προτάσεων του σε ζητήματα που αφορούν αμεσότερα την κοινωνία (μεταναστευτικό, εγκληματικότητα κ.λπ.) και τους τους θεσμούς (κοινοβουλευτικό σύστημα, Προεδρία της Δημοκρατίας, Δικαιοσύνη κ.λπ.). 


Άλλωστε, είναι προφανές ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα αναφορικά με τα ζητήματα αυτά, κάθε άλλο παρά ευνοϊκά είναι για την ΝΔ, η οποία έχοντας –αναγκαστικά- στοχεύσει επί μία διετία στα θέματα της οικονομίας, εμφανίζεται να έχει –ή έστω να έχουν γνωστοποιηθεί- περιορισμένου εύρους προτάσεις για μια σειρά θεμάτων που απαρσχολούν την ελληνική κοινωνία.

Αυτό έχει διαμορφώσει ένα περιβάλλον πίεσης προς την ΝΔ, είτε εκ δεξιών από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ. είτε εξ’ ευωνύμων, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα ως προς το θέμα της διαρροής ψήφων από την ΝΔ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στον γ’ όροφο της Συγγρού αντιμετωπίζουν με λιγότερη σοβαρότητα και το δημοσκοπικό 2-2,5% που εμφανίζεται να επιλέγει την Ντόρα Μπακογιάννη.

Στρατηγικά, στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσουν να περιορίσουν την όποια δυναμική αναπτύσσουν τα μικρότερα κόμματα που –δημοσιογραφικά τουλάχιστον συνεχίζουν να- τοποθετούνται στη λεγόμενη «κεντροδεξιά πολυκατοικία». Κάπως συγκρατημένα, η αρχή έγινε με τις δύο εφ’ όλης της ύλης συνεντεύξεις που, μέσα σε διάστημα 8 ημερών παραχώρησε ο Α. Σαμαράς στον «Κόσμο του Επενδυτή» και στον «Τύπο της Κυριακής».

Αναμένεται όμως το μήνυμα να αρχίσει να μεταδίδεται ολοένα και εντονότερα με τις σχετικές τοποθετήσεις του Προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ –κυρίως κατά την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, η οποία άλλωστε προσφέρεται περισσότερο για την ανάπτυξη τέτοιων θεμάτων- αλλά και με δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που εκτιμάται ότι θα εστιάσουν πλέον με πρισσότερη έμφαση στην ανάγκη καθαρών λύσεων, προκειμένου να ευνοηθεί η εφαρμογή ενός εναλλακτικού κυβερνητικού προγράμματος που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο αό την κρίση. 


Πηγή: newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου