Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σε 25 μέρες «στεγνώνουν» τα ταμεία!

«Δεδομένου ότι η επόμενη δόση είναι αμφίβολη και η χώρα αντιμετωπίζει τη ζοφερή πραγματικότητα της εξάντλησης των μετρητών σε περίπου 25 ημέρες, η δυνατότητα ελιγμών είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Αυτό φέρεται να υποστηρίζει
Έλληνας αξιωματούχος στην σημερινή έκδοση της «Wall Street Journal».
 
Όπως αναφέρουν οι ανταποκριτές της εφημερίδας από την Αθήνα, μετά το ισχυρό τελεσίγραφο της ευρωζώνης η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας μελετά απολύσεις χωρίς προηγούμενο στο Δημόσιο αλλά και μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να διασφαλίσει την καταβολή της επόμενης δόσης του μηχανισμού στήριξης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι χωρίς την ενίσχυση, η Ελλάδα αναμένεται να ξεμείνει από χρήματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται δε ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να θεσπίσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας λαμβάνοντας υπόψη την ύφεση και την αυξανόμενη οργή των ψηφοφόρων.

Στο μεταξύ ο ίδιος Έλληνας πολιτικός παράγοντας ισχυρίστηκε οτι η επόμενη συνάντηση με την τρόικα θα είναι επιτυχής και ότι η δόση του Σεπτεμβρίου θα αποδοθεί κανονικά.

Τέλος, η «Wall Street Journal» αναφέρεται στον στόχο για αποκρατικοποιήσεις 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους μεταφέροντας τις εκτιμήσεις Ελλήνων αξιωματούχων που θεωρούν ότι δεν είναι επιτεύξιμος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου