Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αναπόφευκτη η συγχώνευση για να μείνουν ιδιωτικές οι τράπεζες, λέει ο Γ. ΚωστόπουλοςΈνα μεγάλο βήμα μπροστά για τον εξορθολογισμό και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος χαρακτηρίζει τη συγχώνευση με την Eurobank ο πρόεδρος της Alpha, Γιάννης Κωστόπουλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.


Ο κ. Κωστόπουλος τονίζει η επένδυση 500 εκατ. ευρώ του Κατάρ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα τράπεζα και επισημαίνει ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία για νέες επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Alpha και του νέου υπό συγχώνευση σχήματος υπό τον τίτλο AlphaEurobank λέει ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα κρατικοποίησης των δύο τραπεζών, ενώ προβλέπει συγχωνεύσεις και σε άλλες τράπεζες.

Αναφερόμενος στην οικονομία, σημειώνει ότι θεωρεί αδύνατη την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ εκτιμά ότι η οικονομία, αν δεν έχει ακόμα πιάσει πάτο, βρίσκεται κοντά στο τέλος του καθοδικού κύκλου.

Ο κ. Κωστόπουλος βλέπει την κρίση ως μία ευκαιρία να μπει η πραγματική οικονομία σε νέες, ρεαλιστικές, βάσεις, αισιοδοξώντας ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου