Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Τα μέτρα λιτότητας θυμίζουν χημειοθεραπεία!

Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Guardian. Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» και την βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει. Ακόμη, στέκεται στην στήριξη που προσφέρει στη χώρα η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Χίλαρι Κλίντον.


Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, ενώ προέτρεψε τους ευρωπαίους ηγέτες να πάρουν δραστικές αποφάσεις προκειμένου να περιορίσουν την χειρότερη κρίση χρέους που έχει δει ποτέ η Ευρώπη.


Την άποψη αυτή φαίνεται ότι υιοθετεί και η αμερικάνικη κυβέρνηση. Η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α έφτασε στην Αθήνα, προκειμένου να δείξει την υποστήριξη της στα μέτρα λιτότητας που θέσπισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, σχολιάζει η εφημερίδα. Η κυρία Κλίντον, μάλιστα, σύγκρινε τα μέτρα λιτότητας με χημειοθεραπεία. Είμαι εδώ για να δηλώσω ότι πιστεύουμε ότι αυτές οι αποφάσεις θα δώσουν στην Ελλάδα μία ισχυρή οικονομική ώθηση, τόνισε η κα. Κλίντον.


Η Αμερικανίδα πολιτικός προέτρεψε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο ρυθμό, προκειμένου να απαλλαγεί μιας και καλής από την κρίση χρέους που είναι αντιμέτωπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου