Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Συνέλαβαν τηλεοπτικό συνεργείο στον Έβρο


Δυο δημοσιογράφοι, ένας οπερατέρ και δυο κάτοικοι της περιοχής Νέας Βύσσας Ορεστιάδας, συνελήφθηκαν από άνδρες του τμήματος συνοριακής φύλαξης, διότι μπήκαν σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή, αργά το βραδυ της Κυριακής (16/01). 


Tα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, που εργαζόταν για εκπομπή Μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, μαζί με τους δυο πολίτες, εντοπίσθηκαν από Συνοριοφύλακες, που περιπολούσαν στο πλαίσιο των Κοινών Ομάδων Ταχείας Επέμβασης (RABITs), να βρίσκονται στην οριογραμμή των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων και σε χώρο που υπάρχουν περιορισμοί και απαγορεύσεις πρόσβασης. Στην κατοχή του συνεργείου βρέθηκε μία φωτογραφική μηχανή και μία βιντεοκάμερα με οπτικό υλικό που κατασχέθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συλληφθέντες δεν τήρησαν τους προβλεπόμενους κανόνες πρόσβασης και τις διαδικασίες δημοσιογραφικής κάλυψης που προϋποθέτουν ειδική άδεια από τιςΕλληνικές Αρχές. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία στα πλαίσια του αυτοφώρου και με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι πέντε κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Σημειώνεται ότι προ δεκαημέρου στην ίδια περιοχή είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο, γερμανόςδημοσιογράφος, ο οποίος καταδικάσθηκε σε τετράμηνη φυλάκιση, με αναστολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου