Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα έχεις με συνάδελφο; Πες το στην εργοδοσία!


Είσαι δημόσιος υπάλληλος στη Βρετανία και έχεις κρυφή σχέση με συνάδελφό σου; Θα πρέπει, τότε, να πας στον προϊστάμενό σου και να το πεις διότι σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρεί πειθαρχικό παράπτωμα! 


Σύμφωνα με το Βήμα, αν οι ερωτευμένοι συνάδελφοι δεν αποκαλύψουν το δεσμό τους στους ανωτέρους τους και ζουν… παράνομα τότε θα διωχθούν πειθαρχικά. 

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «όποιος υπάλληλος συνάπτει στενή προσωπική σχέση με συνάδελφο εργαζόμενο στην ίδια ομάδα οφείλει να ανακοινώσει την σχέση στον προϊστάμενό του γραπτώς. Η υποχρέωση αυτή εφαρμόζεται για τις σχέσεις που συνάπτονται τόσο εντός όσο και εκτός εργασιακού ωραρίου και εργασιακών χώρων». 

Ως προς αυτήν την εγκύκλιο αντίθετοι είναι οι συνδικαλιστές της χώρας. 

Η υπεύθυνη του Γραφείου Εργασιακών Δικαιωμάτων της Βρετανικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων είπε με διάθεση ειρωνείας: «οι εργαζόμενοι έχουν την ιδιωτική τους ζωή και δεν λογοδοτούν σε κανέναν για αυτήν. Εξάλλου είναι σύνηθες φαινόμενο να ξεκινούν ανθρώπινες και προσωπικές σχέσεις από τους χώρους εργασίας. Το να πρέπει να το διακηρύξεις μέσω γραπτής αναφοράς στον προϊστάμενο, μάλλον δεν είναι ο πιο ρομαντικός τρόπος για να εδραιωθεί μία τέτοια σχέση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου