Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Εμφύλιος στην Πρυτανεία του Ε.Κ.Π.Α!

Εμφύλιος επικρατεί στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, σχετικά με την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας των πρυτανικών αρχών. 
Ο Θ.Πελεγρίνης, σήμερα, "άδειασε"κυριολεκτικά και επίσημα τον Αντιπρύτανή του Α.Δουκουδάκη, με την ακόλουθη ανακοίνωση:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από την Σύγκλητο της 13ης Ιανουαρίου 2011, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά  στις καταγγελίες σε βάρος του κου Αστέριου Δουκουδάκη στην εκπομή «Το κουτί της Πανδώρας», τον κάλεσα στο γραφείο μου και, ενώπιον των δυο αντιπρυτάνεων Θωμά Σφηκόπουλου και Θεοδώρου Λιακάκου, τον προέτρεψα, ερμηνεύοντας και την βούληση των Συγκλητικών, να υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του Αντιπρύτανη. Ο κος Δουκουδάκης ζήτησε και έλαβε προθεσμία έως την 18η Ιανουαρίου να σκεφτεί το αίτημά μου και να μου απαντήσει. Η απάντηση του τελικά είναι πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί. 

Κατόπιν τούτου, από την πλευρά της πρυτανείας οποιοδήποτε, στο πλαίσιο της νομιμότητας, πρόσφορο μέσο υπάρχει για την απομάκρυνσή του θα αξιοποιηθεί.

Ο κος Δουκουδάκης, από τον οποίο με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου έχουν ήδη  αφαιρεθεί οι αρμοδιότητές που είχε ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, αποτελεί ξένο σώμα προς την πρυτανική αρχή και, συνεπώς, για οτιδήποτε αφορά στο πρόσωπό του, η ευθύνη βαρύνει τον ίδιο και μόνον τον ίδιο.

Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την κοινότητά μας για την ανωμαλία που προκλήθηκε δηλώνοντας, παράλληλα, ότι αγνοούσα πλήρως όσα αναφέρονται εις βάρος του στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί όσα του καταμαρτυρούνται, όταν o κος Δουκουδάκης υπηρετεί επί 18 χρόνια καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή, έχει εκλεγεί κατ’ επανάληψη Διευθυντής Τομέα, δυο φορές Αναπληρωτής Πρόεδρος και άλλες δυο φορές Πρόεδρος Τμήματος χωρίς να έχει προβληθεί δημοσίως τίποτε από όσα του αποδίδονται;

Θα ήθελα, ακόμη, να διαβεβαιώσω την κοινότητά μας ότι ο παροπλισμός του κου Δουκουδάκη δεν πρόκειται να επηρεάσει την εκτέλεση του έργου το οποίο αναλάβαμε ως νέα πρυτανική αρχή. Δουλεύοντας με μεγαλύτερο ακόμη ζήλο θα το φέρομε πλήρως εις πέρας.

Διακηρύξαμε εξ αρχής την αδιαπραγμάτευτη θέλησή μας να αγωνιστούμε για ένα Πανεπιστήμιο χωρίς γκρίζα σημεία και σκιές, στην οποία και εμμένομε με μεγαλύτερη μάλιστα αποφασιστικότητα και απολυτότητα –χωρίς καμιά εξαίρεση. Η αντιμετώπιση της περίπτωσης του κου Δουκουδάκη, στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος,  δείχνει  την απόφασή μας να είμαστε αμείλικτοι σε θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας πρώτα από όλα προς τον ίδιο τον εαυτό μας.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Ν. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΡΑΒΑ ΣΤΑ ΣΑΝΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΡΑΓΙΚΕ ΤΥΠΕ. ΠΩΣ ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ? ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ. ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

ponaei polu KAI auth h poutsa... PRODOTES EUNOHMENOI MISTHOFOROI....
ta 3 gourounakia pws pane...?? exei doulitsa...?? to Vega kovei eisodous??

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να το θέλουν τα λαμόγια Τσάκας και Μαρτάτος βλέπουν την Πρυτανεία από χιλιόμετρα μακριά. Έχουν γνώση οι φύλακες. Όχι τίποτα άλλο, στις εκλογές ήταν στο σπίτι τους και τώρα έχουν και απαιτήσεις. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μπουζούκια Τσακομαρτάτοι. Επιστροφή στα λαγούμια σας λαμόγια!

Ούτε με κιάλια την πρυτανεία

Ανώνυμος είπε...

stamata.... me kaneis kai klaiw apo ta gelia... s ss s s s s s stamata na sou to pw na to katalaveis anapire ke ke

Ανώνυμος είπε...

Τον Κουρή λες κεκε;;;

Ανώνυμος είπε...

afou duskoleuetai to paidi...

Ανώνυμος είπε...

Re de ntrepseste alites kseftiles! Piasate ton Kouri twra?? Me toso vromika xtipimata nomizete oti kati kanete?? Xrewste tou oti 8elete alla min grafete tetoia pragmata dimosia! An exei kapoios ta arxidia as milisei epwnuma gi auton ton an8rwpo!

Ανώνυμος είπε...

Μίλα εσυ πρώτα δημόσια και ακολουθουμε και εμεις...
Ο Κουρής μεγάλε τι είναι? Έχει το αλάθητο..ή είναι ο μεγάλος συνδικαλιστής- μεγαλοπαράγοντας? Είναι άναντικατάστατος? Στα αρχίδια τους τον γράφουν όλοι και το ξέρουν και οι δυο πλευρές... Αυτός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου... Α! Και που σαι? Πες του να πάει με τον φίλο του τον Στράτο να σπάσουν καμιά κάλπη... Έχουν καιρό να το κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

epeidi exei dika tou arxidia o karpazoeispraktor TH-V ...
OPOIOS TON PSAXNEI META TIS 3misi tha einai sto magazi tou... 3pigs

Ανώνυμος είπε...

Tipota den einai o Kouris...oute tom alathito exei...alla akoma k etsi, kapoia pragmata den tha eprepe na legontai! Ntropi!

Ανώνυμος είπε...

Geloie mounopano Sakaretsano tha ta poume

Ανώνυμος είπε...

an eixes mplexei me to Sakaretsano tha isoun tuxeros! me emena den paizeis!! ta stoixeia erxontai... MHN ANHSUXES KEKE

Ανώνυμος είπε...

anorthografe,apofoite dimotikou xontre sakaritsane,na matheis tin a b prwta kai meta grafe sta blogs...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΒΙΟΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΡΕ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΟΥΦΑΝΕ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

nai nai dwseeee!!! vgale xoli paidaki mou!!!

Ανώνυμος είπε...

και που κολάει ο απόφοιτος δημοτικού με το άρθρο για το Πέλε ρε βλαμμένε??
Αυτός που λες ζήτημα να έχει περάσει απ΄έξω απο την Πρυτανεία.

Ανώνυμος είπε...

mporeite kp stigmh oloi eseis oi argosxoloi pou kathe mera to mono pou sas endiaferon einai na rixnete lasph ston papamimiko na vgeite epwnyma k m apodeikseis na ta peite???eleos!!!logia logia logia xwris kamia ousia...apla zhlia k kakia gia thn aney prohgoumenou kalh katastash ths onned k dap!!!ti na kanoume...sorry an o papamimikos k oi synergates tou sas xalasan ta oneira pou eixate gia mia dialymenh onned k mia dap akomh xamhlotera apo kei pou thn eixate ftasei.....!!!ayta pros to paron...

Ανώνυμος είπε...

kourastikame argosxoloi, min grafete tipota na isixasoume.

Ανώνυμος είπε...

egw thelw na thesw kp apla erwthmata-quiz...poios arage exei symferon na spilwnei tn papamimiko k tis sxeseis m tn papanikolaou(pou pleon dn exoun kt na xwrisoun)...?na milaei synexws gia themata ths prytaneias k na einai monimws enantion tou pelegrinh...?na xei sthriksei m oles tou tis dynameis tn stefanadh(gt fainetai oti eixe sto syndyasmo tou kp poly diko tou anthrwpo.....)...!!!k kt komviko gia telos...proerxetai ap to perivallon tou arh!!!!!!etsi gia n arxisoume siga siga na katalavainomaste edw mesa..........

Δημοσίευση σχολίου