Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

«Μήνυμα» Παπουτσή στους μετανάστες

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο το φαινόμενο της εισόδου και παραμονής στη χώρα μας παράνομων μεταναστών επανέλαβε ο Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al Ahram».

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα και οι Έλληνες είναι γενναιόδωροι και φιλόξενοι, όμως, ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή καταβάλλει προσπάθειες για την έξοδο από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. «Δεν είναι δυνατή η εξεύρεση θέσεων εργασίας για τους μετανάστες τη στιγμή που δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για τους ίδιους τους Έλληνες, ενώ το ποσοστό ανεργίας έχει εκτοξευθεί. Ταυτόχρονα δεν είμαστε σε θέση να τους επιτρέψουμε τη μετάβαση σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος λόγω της δέσμευσής μας για εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν. Γι’ αυτό θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν θα μπορέσουν, όπως παλαιότερα, να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατέστησε σαφές πως στην Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο οι μετανάστες που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και ασύλου καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής. «Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα, ότι επιβάλλεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Προς αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι». «Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Περνάει μία δύσκολη φάση και δεν προσφέρεται ως “Γη της Επαγγελίας”», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Παπουτσής σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να λυθεί το θέμα και να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των πολιτών για ασφάλεια και ποιότητα στη ζωή τους, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση αναζητεί επειγόντως χώρους για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα που παρατηρούνται ειδικά στην Αθήνα, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου