Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τέσσερις λόγοι για να αγοράσετε σπίτι

Η αγορά κατοικίας εξακολουθεί να φαίνεται αρκετά δυσοίωνη: Οι τιμές των κατοικιών εξακολουθούν να υποχωρούν ενώ τα στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» αυξάνονται. Παρόλα αυτά υπάρχουν τέσσερις λόγοι που καθιστούν την αγορά ελκυστική.

Πολλοί δεν πιστεύουν στην επένδυση σε σπίτια

Τα σπίτια, για πολλούς, είναι η πιο μισητή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Αυτό συμβαίνει όταν σκάσει η φούσκα. Οι άνθρωποι αποφεύγουν να σκέπτονται την αξία του σπιτιού τους. Οι πωλητές παραπονιόνται γιατί δεν βρίσκουν αγοραστές στις τιμές που θέλουν να πουλήσουν. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι πολλοί θέλουν να «τραβηχτούν» έξω από την αγορά πουλώντας σε μία χαμηλότερη τιμή. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ευκαιρίες στην αγορά.

Η αξία του χρήματος


Ένας Αμερικάνος διαχειριστής hedge-fund είπε σε μία ομιλία του το περασμένο φθινόπωρο: «Αν δεν είστε κάτοχος ενός σπιτιού αγοράστε ένα. Εάν έχετε ένα σπίτι, να αγοράσετε ένα άλλο, και αν έχετε στην κατοχή σας δύο σπίτια να αγοράσετε ένα τρίτο και να δανείσετε στους συγγενείς σας τα χρήματα να αγοράσουν ένα σπίτι.. ».
Γιατί; Διότι πιστεύει ότι τα επιτόκια είναι εξαιρετικά χαμηλά..

Το Real estate είναι καλή άμυνα κατά τη διάρκεια του πληθωρισμού

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μετά την ύφεση θα έλθει ο πληθωρισμός. Αυτό σημαίνει άνοδο των τιμών των ακινήτων. Φυσικά το ερώτημα πότε θα τελειώσει η ύφεση και τι θα μεσολαβήσει μέχρι τότε; Σωστά, αλλά το ακίνητο είναι μία μακροπρόθεσμη επένδυση που για να αποδώσει αξίζει κανείς να περιμένει.

Η ζήτηση μπορεί να επιστρέψει

Το βασικό αξίωμα σε κάθε οικονομία είναι ότι τίποτε δεν γίνεται μηδέν. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι η ζήτηση θα επιστρέψει. Κάποιοι κάνουν λόγο για το 2012, κάποιοι άλλοι την τοποθετούν αργότερα. Πάντως η κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας περιορίζει την προσφορά νέων κατοικιών και αυτό καθιστά ευκολότερη την διαδικασία του αδιάθετου αποθέματος. Όποιοι μπορούν να περιμένουν θα αμειφθούν…

Πηγή: www.realestatenews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου