Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Βάνα Μπάρμπα: Tο απόλυτο sex symbol της δεκαετίας του '90

Η Βάνα Μπάρμπα δεν ήταν ποτέ η άριστη μαθήτρια, το καλό κορίτσι της διπλανής πόρτας και το αγνό μαθητούδι του σχολείου. Κακή μαθήτρια, αρχηγός στις αποβολές και τις κοπάνες και μεγάλη καρδιοκατακτήτρια έκανε τα Γιάννενα να παραμιλάνε και γι' αυτό έφυγε κακήν κακώς αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στην Αθήνα.


Η ευχή της εισακούστηκε κι έτσι το μελαχρινό κορίτσι ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στα 17 της χρόνια ως «Μις Ελλάς» και μοντέλο για να γίνει στη συνέχεια πρωταγωνίστρια σε βιντεοταινίες και σειρές.

Το 1991 θα συμμετέχει στο ιταλικό κινηματογραφικό έργο Mediterraneo, το οποίο κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας και θα πατήσει στο κόκκινο χαλί ως μέλος του καστ της ταινίας φορώντας δανεικό φόρεμα Armani. «Είχα την ατυχία να μην έχω τη γνώση να το εκμεταλλευτώ», θα δηλώσει λίγα χρόνια αργότερα για την αποτυχία της στην προσπάθεια για διεθνή καριέρα, αλλά αυτό δε θα την πτοήσει καθώς θα συνεχίσει να εμφανίζεται σε θέατρο και τηλεόραση.

Η Βάνα για την οποία γράφτηκε το «Έχω κλάψει» του Χρήστου Κυριαζή είναι μία γυναίκα μοιραία που σημάδεψε τους άντρες και τους έκανε να βγουν πολλές φορές από τα όριά τους. «Εμένα το ταλέντο μου είναι το στήθος μου», συνήθιζε να λέει και ο τρόπος με τον οποίο ντυνόταν δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. Κολλητά φορέματα, μπλούζες διάφανες χωρίς εσώρουχα, εφαρμοστά τιραντάκια και επιδεικτικά μίνι, δεν άφηναν τίποτα στη φαντασία, αντίθετα προκαλούσαν τον αντρικό πληθυσμό σε παραλήρημα για το μελανούρι της Μεσογείου με τα σαρκώδη χείλη.

«Ισως να είναι καλύτερα να είσαι πρώτη στο χωριό, παρά τέταρτη, πέμπτη ή τελευταία σε μια άλλη πόλη»«, σχολιάζει για την καριέρα και τα επιτεύγματά της και εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί της είτε εννοεί τα κινηματογραφικά της κατορθώματα (που δεν είναι πολλά), είτε πάλι τις εκπομπές της, την ενασχόληση με την πολιτική και ό, τι άλλο έχει κάνει.

Βάνα προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!


http://www.queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου