Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πόσα παίρνουν οι εθνοπατέρες;


Οι Ιταλοί είναι οι πλέον υψηλόμισθοι, οι Ούγγροι οι "φτωχοί" και οι Ελληνες κάπου στη μέση. Ο λόγος για τους βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις βασικές αμοιβές τους, οι οποίες, αν και διαφέρουν από χώρα σε χώρα, έχουν έναν κοινό τόπο: δεν είναι ποτέ ατόφιες, αφού πάντα συμπληρώνονται από πρόσθετες απολαβές, οι οποίες ενίοτε ξεπερνούν ακόμα και το βασικό μισθό.

Επί του πρακτέου, στο ρετιρέ των αμοιβών "κατοικούν" οι Ιταλοί βουλευτές με 11.703 ευρώ μηνιαίως, ενώ στα χαμηλά βρίσκονται οι Ούγγροι συνάδελφοί τους με 850 ευρώ μηνιαίως.
Η βασική αμοιβή των Ελλήνων βουλευτών ανέρχεται σε 5.781 ευρώ, ενώ έχουν επιπλέον αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές, επίδομα οργάνωσης γραφείου (1.170 ευρώ) και οικογενειακό επίδομα.
Τα παραπάνω προνόμια ισχύουν σχεδόν για όλους τους Ευρωπαίους βουλευτές, ενώ σε μερικές χώρες τα ποσά είναι ιλιγγιώδη.
Παράδειγμα η Γαλλία, στην οποία η βασική αμοιβή του βουλευτή είναι 7.100 ευρώ, η αποζημίωση φθάνει τις 6.412 για διάφορα έξοδα, ενώ προβλέπεται και ποσό ύψους 9.138 ευρώ μηνιαίως για... άλλα έξοδα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Εκτός συναγωνισμού είναι οι ευρωβουλευτές, όσον αφορά τις αμοιβές τους. Άμεσα ή έμμεσα στοιχίζει ο καθένας τους περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου