Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τα "ορφανά" της Βουλής - Ποιοί είναι - Ποιά η δύναμη των κομμάτων

- Μεγάλες απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
- Ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών
- Ποιοί τους "καλοβλέπουν" - Ποιοί δηλώνουν πίστη στο κόμμα...


Και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης μετρούν απώλειες στην κοινοβουλευτική τους δύναμη και μέσα σε λίγους μήνες από τις εκλογές δείχνουν να συρρικνώνονται.

Η ΝΔ ξεκίνησε με 129 βουλευτές και τώρα έχει 125. Διαγράφηκαν οι: Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης Γιώργος Κασαπίδης και Γιάννης Σολδάτος. Από αυτούς, ο κ. Νικολόπουλος, παρά το γεγονός ότι είναι ο πρώτος που έφυγε από τη ΝΔ, δηλώνει πιστός σ΄εκείνη κι ας έχει ιδρύσει το χριστιανοδημοκρατικό κίνημα.
Ο Γιάννης Σολδάτος που είναι και ο πιο πρόσφατα διαγραφείς, δεν θεωρείται ότι θα κάνει πολύ καιρό να περάσει ξανά το κατώφλι της Συγγρού.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με 33 βουλευτές και πλέον μετά από δυο κρίσιμες ψηφοφορίες, μια για το Μνημόνιο 3 και μια για τον προϋπολογισμό έχει 27. Εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν τεθεί οι: Μάρκος Μπόλαρης, Αντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μίμης Ανδρουλάκης. Στην περίπτωση των 6, κανείς δεν θεωρείται υποψήφιος για ΣΥΡΙΖΑ μεριά, εκτός βέβαια ακπλήξεων. Ακόμα και ο "αριστερός" Μίμης Ανδρουλάκης, δεν θεωρείται ευπρόσδεκτος από την πλευρά Τσίπρα.

Κάποιοι τους κατεβάζουν στους 26 συμπεριλαμβάνοντας και τον Κώστα Σκανδαλίδη, παρά το ότι ο ίδιος είπε ότι με το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην πολιτική, με το ΠΑΣΟΚ θα βγεί και από το ΠΑΣΟΚ δεν φεύγει...

Η ΔΗΜΑΡ είναι ίσως το κόμμα το οποίο δεν μετρά τόσες απώλειες. Η κοινοβουλευτική της ομάδα αριθμεί 17 βουλευτές, αλλά στην ουσία είναι 15 αφού μετά την διαφοροποίηση των κυρίων Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, θεωρούνται πλέον ξένα σώματα...


http://www.newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου