Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το 2015 το σύστημα τηλεματικής σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Μέχρι το 2015 θα έχει ξεκινήσει, έστω και τμηματικά, η λειτουργία του συστήματος τηλεματικής για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, όπως υπολογίζει το υπουργείο Συγκοινωνιών.


Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, και υποστήριξη ενός συστήματος πληροφόρησης των επιβατών για τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ.

Περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός δικτύου 1.000 πινακίδων σε αρκετές στάσεις στην Αθήνα, οι οποίες θα πληροφορούν τους επιβάτες για τον πραγματικό χρόνο της θέση των οχημάτων, τον ακριβή χρόνο διέλευσης τους, καθώς και την ενημέρωσή τους μέσα στα οχήματα μέσω αναγγελιών, περίπου όπως συμβαίνει ήδη στις στάσεις του Τραμ.

Προβλέπεται ακόμα η δημιουργία ενός κέντρου ελέγχου το οποίο θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση των συγκοινωνιών, θα ελέγχει την αξιοπιστία των δρομολογίων και θα προβαίνει στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των μεταφορών.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να κατατεθούν οι πρώτες δεσμευτικές προσφορές του διαγωνισμού, με την υπογραφή της σύμβασης να γίνεται μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 και το σύστημα να κατασκευαστεί και να ξεκινήσει την λειτουργία του μέχρι το 2015.

Ανάλογο σύστημα ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Θεσσαλονίκη το 2008.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου