Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι μισθοί των «golden boys» της Τράπεζας της Ελλάδος


Μόλις... 7.615 ευρώ το μήνα παίρνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή η Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή, των υποδιοικητών της ΤτΕ και των τριών μελών του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Βουλή είχε ζητήσει τα εν λόγω στοιχεία από τον Φεβρουάριο του 2012 ωστόσο μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και μετά από τη μείωση κατά 30% του μισθού του κ. Προβόπουλου στα μέσα Σεπτεμβρίου η Τράπεζα ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις βουλευτών και δημοσιοποιεί τα στοιχεία. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός ότι η υποδιοικήτρια της ΤτΕ Ελένη Δενδρινού- Λουρή λαμβάνει κάθε μήνα αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές του Διοικητή. 

Συγκεκριμένα, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές έχουν ως εξής: 

Γεώργιος Προβόπουλος, διοικητής: 7.615,92 ευρώ. 

Ελένη Δενδρινού-Λουρή, υποδιοικητής (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα):
 8.148,12 ευρώ. 

Ιωάννης Παπαδάκης, υποδιοικητής:
 7.373,64 ευρώ. 

Χαράλαμπος Σταματόπουλος:
 4.596,91 ευρώ. 

Γεώργιος Οικονόμου (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα):
 5.944,26 ευρώ. 

Ηλίας Πλασκοβίτης (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα):
 6.765,87 ευρώ. 

Στο έγγραφο διευκρινίζεται επίσης ότι τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας δεν λαμβάνουν, σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του Καταστατικού, αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Γενικό Συμβούλιο, αλλά μόνον μηνιαία αποζημίωση, η οποία ορίστηκε το 2002 στο ποσό των 256,88 ευρώ, μετά την αφαίρεση του φόρου, και έκτοτε δεν έχει μεταβληθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου