Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Που βρίσκονται σήμερα οι «σκληροί» των ’80s;


Οι ταινίες δράσης των ’80s καθιέρωσαν το απόλυτο πρότυπο του ήρωα, που “ξεχειλίζει” τεστοστερόνη και εξολοθρεύει χιλιάδες κακούς…με μια άγρια ματιά!
Sylvester Stalone, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme και φυσικά ο υπέρτατος, ο τιτάνιος Chuck Norris, πρωτοστατούσαν στα ’80s. Που βρίσκονται όμως σήμερα όλοι αυτοί οι θρύλοι; Με τι ασχολούνται;

1) Dolph Lundgren

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (9)
Ο Dolph Lundgren είναι μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία παλιών ταινιών δράσης.
Κατέχει μαύρη ζώνη στο καράτε αλλά έχει και πτυχίο χημικού μηχανικού από ένα πανεπιστήμιο της Σουηδίας, από όπου και κατάγεται.
Όταν ήρθε στις ΗΠΑ, ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, ενώ κέρδισε αναγνωρισιμότητα για τον ρόλο του κακού στην ταινία Rocky IV.
Πρωταγωνίστησε σε low budget ταινίες δράσης όπως το The Punisher και το Universal Soldier.
Ο Lundgren τα τελευταία χρόνια, ασχολήθηκε με βιντεοταινίες δράσης, γράφοντας το σενάριο, σκηνοθετώντας, ενώ αναλάμβανε και χρέη παραγωγού.
Το 2010 εμφανίστηκε στην επιτυχία “The Expendables.”

2) Bruce Willis

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (7)
Ο ήρωας του Die Hard έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 60 ταινίες, ενώ “έλαμψε” και σε δραματικούς αλλά και σε κωμικούς ρόλους.
Εκτός από το Die Hard, ταινίες όπως το Πέμπτο Στοιχείο, οι 12 Πίθηκοι, το Pulp Fiction και το Sin City, καθιέρωσαν τον Bruce ως “Πολύ σκληρό για να πεθάνει.”
Το 2012, ο Willis θα επιστρέψει στον πιο διάσημο ρόλο του, με την ταινία Die Hard 5.

3) Chuck Norris

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (4)
Ο ηθοποιός που έγινε θρύλος, με αποτέλεσμα πλέον να θεωρείται κάτι σαν ημίθεος, σαν τον άνθρωπο που είναι ικανός να καταφέρει τα πάντα.
Για τη φήμη του αυτή, οφείλεται κατά κύριο λόγο η τηλεοπτική σειρά Walker, Texas Ranger, η οποία προβαλλόταν από το 1993 ως το 2001.
Πρωταγωνίστησε επίσης σε ταινίες δράσης όπως το Delta Force και το Missing in Action, ενώ δημιούργησε και το δικό του στιλ πολεμικών τεχνών, το Chun Kuk Do,
Το 2010 έγινε επίτιμος Texas Ranger από τον κυβερνήτη της πολιτείας, Rick Perry.
Γράφει δύο στήλες στη συντηρητική WorldNetDaily ενώ θα εμφανιστεί στην ταινία The Expendables 2.

4) Jean Claude Van Damme

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (2)
Ο γοητευτικός Βέλγος ηθοποιός, ήταν στο απόγειο της καριέρας του στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Με ταινίες, όπως το Bloodsport, το Kickboxer, το Double Impact και το Time Cop, ο Van Damme σίγουρα αποτέλεσε πρότυπο για πολλούς άντρες αλλά και αντικείμενο θαυμασμού για πολλές γυναίκες.
Από το 2000 και μετά, πρωταγωνίστησε σε αδιάφορες έως χλιαρές ταινίες, ενώ απέρριψε ένα ρόλο στην επιτυχία The Expendables.
Προφανώς θα το μετάνιωσε καθώς αποκάλυψε πως θα υποδυθεί τον ρόλο ενός κακού στο sequel της ταινίας, The Expendables 2.
Επίσης θα έχει και ένα cameo στην ταινία Muppets.

5) Harrison Ford

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (10)
Με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δύο από τις σημαντικότερες σειρές ταινιών, τα Star Wars και το Indiana Jones, ο Harrison Ford σίγουρα είναι ένας “γίγαντας” του box office.
Στα πρόσφατα έτη, ο Ford εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί σε επιτυχίες και να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς του Hollywood.

6) Arnold Schwarzenegger

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (5)
Ο Schwarzenegger εγκατέλειψε την κινηματογραφική βιομηχανία για να γίνει κυβερνήτης της California.
Επανεκλέχθηκε το 2006, ενώ η θητεία του τελείωσε τον Ιανουάριο του 2011.
Ο Schwarzenegger προετοιμάζει τώρα ένα δυναμικό comeback στην μεγάλη οθόνη.

7) Steven Seagal

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (3)
Έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο πιο ανέκφραστος ηθοποιός (μαζί με τον Keanu Reeves βέβαια.)
Ο σταρ ταινιών δράσης, έγινε γνωστός με ταινίες όπως το Above the Law και το Hard to Kill.
Το 2009, πρωταγωνίστησε στο τηλεοπτικό reality, Steven Seagal: Lawman, το οποίο παρακολουθεί τις περιπέτειες του ηθοποιού ως σερίφη στην Lousiana.
Το show έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης με τον Seagal να επιστρέφει στις ταινίες δράσης το 2010 με το ρόλο ενός κακού στην ταινία Machete.

8) Clint Eastwood

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (8)
Ο σταρ του Dirty Harry έμεινε στην ιστορία για τους “σκληρούς” του ρόλους, ενώ πρόσφατα επιχείρησε την αλλαγή με πιο συναισθηματικές ταινίες, τις οποίες σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί.

9) Sylvester Stallone

Που βρίσκονται σήμερα οι "σκληροί" των '80s; (6)
Μετά από μια σειρά αποτυχιών, ο Stallone, γύρισε στην παλιά και επιτυχημένη συνταγή, καθώς έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στη συνέχεια του Rocky Balboa το 2006 και του Rambo το 2008.
Και οι δυο ταινίες τα πήγαν αρκετά καλά στο box office, γεγονός που έδωσε το έναυσμα στον Stallone να γράψει, να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία δράσης, που έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς stars των ’80s, όπως είπαμε, να επιστρέψουν δυναμικά.
Η ταινία The Expendables, έφερε κοντά τον Stallone, τον Dolph Lundgren, τον Eric Roberts, τον Mickey Rourke, τον Jet Li και τον Bruce Willis.
Ήταν δε, μια παγκόσμια επιτυχία στο box office.
Το The Expendables 2, θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2012.
Πηγή: cosmo.gr


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/09/skliroi-80s/#ixzz2AOYDS6gS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου