Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στη φυλακή υπεύθυνος της ENERGA-HELLAS POWER


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ένας από τους πέντε υπευθύνους των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με τη μη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την εμπορία ρεύματος στο Δημόσιο.

 Με σύμφωνο γνώμη του ειδικού ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης ύστερα από την πολύωρη απολογία που έδωσε για την υπόθεση στην οποία συγκατηγορούμενοί του, που σε βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, είναι και οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας.
 Οι κατηγορίες για τους υπευθύνους των δύο εταιρειών αφορούν τη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και την εξαγωγή των επίμαχων ποσών σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Για το λόγο αυτό, η δίωξη για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα έχει αποδοθεί με το χαρακτηρισμό ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.
 Για την υπόθεση των δύο εταιρειών εκκρεμεί ήδη στην ανάκριση δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, που αφορά έσοδα που δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο από το τέλος ακινήτων και απιστία στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, καθώς επίσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει συνολικά 11 κατηγορούμενους, υπευθύνους των ENERGA και HELLAS POWER αλλά και του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε).
Η κίνηση της Δικαιοσύνης για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης και της έκδοσης ενταλμάτων σχετίζεται με νέα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών για τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και εταιρείες που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη.

Πηγή:ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου