Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

O Γιώργος Τράγκας για τη "λίστα Λαγκάρντ"

Τη δική του εκδοχή για τη συμπερίληψη του ονόματος του στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό του Κ. Βαξεβάνη δίνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Ολόκληρη η ανάρτηση Τράγκα...

«Brothers, το είδαμε και αυτό!!!!!

Επειδή διάβασα τη «Λίστα Λαγκάρντ» και είδα το όνομά μου στον αριθμό ‘’εννιακόσια πενήντα τόσο’’, κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ιστορία δεν είναι μόνο προϊόν υποκλοπής όπως αποφάσισαν τα γαλλικά και ιταλικά δικαστήρια, αλλά είναι ένα προϊόν συρραφής ονομάτων και ενδεχομένως εκτεταμένης πλαστογραφίας. Κυρίως όμως είναι αναξιόπιστη. Και εξηγούμαι: (για να μην τρελαθούμε κιόλας)…

Στη δεκαετία του ’90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης -αποταμιευτής στην τράπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC λίγο αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου 12 χρόνια (!) εγώ έπαψα να είμαι καταθέτης και πελάτης αυτής της τράπεζας.

Τώρα λοιπόν ξαφνικά, ανακαλύπτω ότι το 2012 (!) είναι το όνομά μου μέσα σε μία ''Λίστα'', η οποία έκανε τον γύρο των υπηρεσιών του κράτους, σε cd και στικάκια… Εάν μιλάμε για την ίδια λίστα….

Και αναρωτιέμαι: Πόσοι σ’ αυτή τη ''Λίστα'' είναι πρώην πελάτες όπως εγώ; Πόσοι και από ποιους είναι ''σφηνωμένοι''; Και πόσων τα ονόματα έχουν ''συρραφεί'', προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες, πολιτικής και ηθικής σπίλωσης;…

Άλλωστε, περνάμε τα όρια του γελοίου, όταν στη λίστα αναφέρεται και το όνομα αποβιώσαντος πολιτικού…

Έχω αρχίσει μάλιστα να πιστεύω ότι αυτό το θέμα κινήθηκε σκόπιμα απ’ έξω και για επικοινωνιακούς λόγους στο εσωτερικό της Ελλάδος. Και δεν αναφέρομαι στον περιοδικό που τη δημοσιεύει.

Πρόκειται για μία ιστορία που οι αποδέκτες της ήξεραν εξ’ αρχής ότι δεν αποτελεί επίσημο απόσπασμα από κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό αρχείο. Γιατί η λίστα Φαλτσιάνι δεν είχε μόνο Έλληνες. Επομένως θα μπορούσε κάποιος να πάρει και ονόματα από τον … Χρυσό Οδηγό (!), πριν παραδώσει CD ή στικάκι. Εδώ, αναφέρονται πρώην πελάτες προ δεκαετιών (!) αλλά και αποβιώσαντες (!)….

Ξέρω ότι ενοχλώ ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΟΥΣ τη τελευταία 3ετία….

Τους είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι ένας δημοσιογράφος-εκδότης- παραγωγός και επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ- όπως η αφεντιά μου- μιλάει πολύ…..

Φιλιά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου