Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Mείωση του κόστους κλήσεων για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

Νέα συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ θα κάνει ο οργανισμός με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, ώστε να προσέλθουν κι άλλες εταιρείες για να εξασφαλιστεί καλύτερη τιμή στο κόστος των κλήσεων προς...

όφελος των ασφαλισμένων. Παρότι οι πέντε εταιρείες που παρέχουν την υπηρεσία έχουν ήδη αποδεχθεί να δώσουν έκπτωση - όπως τους ζήτησε ο κ. Σαλμάς - και η κλήση πλέον από σταθερά κοστίζει κάτω από ένα ευρώ, θα γίνει συμπληρωματικός διαγωνισμός για να λειτουργήσει περαιτέρω ο ανταγωνισμός.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η διαπραγμάτευση του οργανισμού με τις τηλεφωνικές εταιρείες συνεχίζεται και ως εκ τούτου «όποιες εταιρείες μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού με λιγότερο κόστος να το κάνουν.»

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κώστα Μαρκόπουλου σχετικά με το υψηλό κόστος των κλήσεων στα πενταψήφια νούμερα, ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε επίσης ότι εφεξής τα τηλεφωνικά ραντεβού δια φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων θα εκτελούνται από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πολυιατρείων του ΙΚΑ κι όχι από ιδιωτική εταιρεία.

Ο ερωτών βουλευτής έκανε λόγο για «κερδοσκόπους και κύκλωμα τηλεφωνικών εταιρειών», ενώ αναρωτήθηκε «πόσοι νταβατζήδες μπορεί να χωράνε στο υπουργείο Υγείας;».

Ο κ. Σαλμάς εξήγησε, ανταπαντώντας, ότι και για τις γραμματείες που πάνε οι ίδιοι οι ασθενείς να κλείσουν το ραντεβού τους, έχει δώσει εντολή, η δουλειά αυτή να γίνεται πλέον από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πολυϊατρείων του ΙΚΑ. Έτσι θα εξοικονομηθούν 9 εκατ. ευρώ που δίνονταν για την υπηρεσία αυτή σε ιδιωτική εταιρεία.

«Δεν θέλουμε να ξοδεύουμε χρήματα και παρότι υπάρχουν δυσκολίες να έρθει το προσωπικό αυτό και οι εταιρείες αυτές που χρησιμοποιούσαν τους πόρους του ασφαλιστικού συστήματος για να παρέχουν αυτή την υπηρεσία να δημιουργούν εντυπώσεις από την άλλη Δευτέρα τι δεν λειτουργούν οι γραμματείες εδώ θέλω τη στήριξή σας», κατέληξε ο αν. υπουργός Υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου