Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Γραμμή» Καραμανλή ακολουθεί ο Βαρβιτσιώτης


H Ρωσία και ο South Stream στο επίκεντρο της ομιλίας του στη Βουλή


Στην εμβάθυνση των σχέσεων της χώρας μας  με παραδοσιακούς συμμάχους, όπως η Ρωσία, επικεντρώθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών δείχνει τη διάθεση να «πολεμήσει» σε κάθε μέτωπο, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έπασχε από ένα βαθύ έλλειμμα εικόνας στο εξωτερικό. «Ξεκινάει ο αγωγός South Stream και η Ελλάδα είναι απούσα. Μια εθνική πολιτική όπως αυτή της Διπλωματίας των Αγωγών τα τελευταία  τρία χρόνια εγκαταλείφθηκε και η Ελλάδα υποχώρησε σε αυτήν της θέση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του,  πρότεινε και την ουσιαστική αναδιάρθρωση των αντιπροσωπειών της χώρας στο Εξωτερικό, αναφέροντας ότι παρόλο που οι διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν ήδη υποστεί υπέρογκες περικοπές, συνεχίζουν  συντηρούνται αντιπροσωπείες με τεράστιο λειτουργικό κόστος. «Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι υπάρχει ισχυρότερη αντιπροσώπευση σε χώρες  του Λατινικού Κέρατος και λιγότερο σε χώρες της Ασίας , που έχουν ιδιαίτερο οικονομικό ενδιαφέρον», τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου