Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτρα για την λαθρεπιβίβαση


Στην αναδιάταξη του μηχανισμού ελέγχων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προχωρά άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο τον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.

O γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος κατέληξε σε μια σειρά άμεσων (εντός του μηνός) και βραχυπροθέσμων μέτρων (μέχρι τέλος Οκτώβριου) για την ενίσχυση των διαδικασιών έλεγχου και την περιστολή της λαθρεπιβίβασης. Ήδη προγραμματίζεται δε, το κλείσιμο των σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς με μπάρες. 

Σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, λοιπόν, από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης θα διπλασιαστούν σε διάρκεια, προσωπικό και ένταση.Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί από ομάδες ελεγκτών που θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως.
Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (τέλος Οκτωβρίου) προβλέπουν, μεταξύ άλλων, δωρεάν παροχή στον επιβάτη ενός εισιτηρίου για κάθε δέκα ίδιας αξίας ακυρωμένα εισιτήρια που επιστρέφει μόνο στα εκδοτήρια του ομίλου και δυνατότητα έκπτωσης του επιβληθέντος προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός δέκα ημερών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου