Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012


Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η οικονομική κρίση στην χώρα μας θα διαρκέσει και μετά το 2013, σύμφωνα με τα αποτελέσματα online έρευνας της Focus Bari.

Το 55,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το 34,1% σε αρχικό στάδιο ακόμη.


Εννέα στους δέκα συμπολίτες μας δηλώνουν επηρεασμένοι και σε συναισθηματικό επίπεδο από την οικονομική κρίση, με τους έξι στους δέκα να παραδέχονται ότι αισθάνονται πολύ ή αρκετά «αγχωμένοι» με τις εξελίξεις.

Υπό το πρίσμα της κρίσης, η εργασία (55,9% των ερωτηθέντων), η αποταμίευση (52,3%), η οικογένεια (44,2%) και η υγεία (41,6%), αποτελούν τους κυριότερους τομείς στους οποίους δίνεται προτεραιότητα.

Η έρευνα δείχνει ακόμα ότι αυξημένα ποσοστά πολιτών, σε σχέση με πέρυσι, δηλώνουν περικοπές σε όλων των ειδών τις δαπάνες, ενώ σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό, δηλώνουν περικοπές στα είδη τροφίμων και ποτών, καθώς και στα λοιπά είδη σουπερμάρκετ.

Συγκεκριμένα το 98,3% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνει ότι έχει κάνει περικοπές, σε τομείς, εκτός των προαναφερθέντων, όπως διασκέδαση, ρούχα, ταξίδια κ.λπ.

Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες, δηλώνουν ως ουσιαστική αιτία περικοπών, την πραγματική μείωση του εισοδήματός τους. Το κοινό που έχει υποστεί μείωση εισοδήματος εμφανίζεται κατά 12,5% αυξημένο, σε σχέση με πέρυσι, και κατά 22% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2010.


Πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου