Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

HANDELSBLATT: H Ελλάδα θα βγει από το ευρώ


Η κυβερνητική συμμαχία Χριστιανοδημοκρατών και Ελεύθερων Δημοκρατών, που υποστηρίζει την κυβέρνηση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δεν προτίθεται πλέον να ανεχτεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt. «Πρέπει να προσφέρουμε στην Ελλάδα...[τη δυνατότητα] να πραγματοποιήσει μία ελεγχόμενη έξοδο από το ευρώ, χωρίς να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Klaus-Peter Willsch, ειδικός των Χριστιανοδημοκρατών σε ζητήματα προϋπολογισμού.


«Δεν είναι θέση των γερμανών να υπαγορεύουν στους έλληνες πώς πρέπει να ζουν», συνέχισε ο κ. Willsch. «Τα εκλογικά αποτελέσματα της [6ης Μαΐου] οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί να κάνει την μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται προκειμένου να καταστήσει τη χώρα του ανταγωνιστική», κατέληξε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Michael Meister.
«Είναι ξεκάθαρο ότι όταν η ελληνική κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί με τα συμφωνημένα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις γνωστές συνέπειες», υπογράμμισε ο κ. Meister. Προσέθεσε μάλιστα πως η Ευρώπη είναι πλέον πολύ καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.
Τα τελευταία χρόνια «αξιοποιήθηκαν καλά» σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, επεσήμανε ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής. «Είμαστε πλέον σε πολύ πιο προχωρημένο σημείο απ’ ότι ήμασταν στην αρχή της κρίσης», συμπλήρωσε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου