Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Υπουργική απόφαση Γιαννίτση- Σαχινίδη, για το ύψος του εκλογικού επιδόματος

Το ύψος τη εκλογικής αποζημίωσης που θα λάβουν όσοι απασχολήθηκαν σε εκλογικές εργασίες καθορίζει κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Πρόκειται για 3.530 δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι ένστολοι.


Ειδικότερα, 3.132 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών και των περιφερειών οι οποίοι απασχολήθηκαν σε εκλογικές εργασίες θα λάβουν επίδομα 1.700 ευρώ, ενώ από 2.000 ευρώ θα πάρουν 195 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι υπηρετούν στις διευθύνσεις Διοίκησης, Οικονομικού, Εκλογών και Μηχανοργάνωσης. Στα 200 ευρώ ορίζεται το εκλογικό επίδομα για 203 εργαζόμενους των αποκεντρωμένων διοικήσεων, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).
Δικαστικοί

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, αυτές καθορίστηκαν με άλλη απόφαση σε 115 ευρώ ημερησίως και δίνονται για ανώτατο διάστημα 7 ημερών, δηλαδή φτάνουν συνολικά τα 805 ευρώ. Ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους στις περιφέρειες Α' και Β' Αθήνας, Α' και Β' Πειραιώς, Αττικής και Α' και Β' Θεσσαλονίκης το ανώτατο διάστημα καταβολής αποζημίωσης είναι 8 ημέρες, και κατά συνέπεια θα λάβουν 920 ευρώ. Τέλος, η συνολική αποζημίωση για τους αντιπροσώπους σε ακριτικά νησιά ή νησιά της άγονης γραμμής ανέρχεται στα 1.035 ευρώ. Οι 30.900 δημοτικοί υπάλληλοι, τέλος, που απασχολήθηκαν στις εκλογές, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα λάβουν αποζημίωση ύψους 97 ευρώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου