Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

"Δεν υπάρχει καμία ελπίδα με την Ελλάδα"

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, κατέστησε σαφές στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα...

εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. "Πρέπει να δώσουμε και ελπίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιούνκερ, που είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF ότι ο Ολάντ του τηλεφώνησε και ότι ο ίδιος δήλωσε στον εκλεγμένο πρόεδρο ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.
Όπως είπε, δεν γίνει να ξανανοίξει το θέμα του δημοσιονομικού συμφώνου.

"Δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει η ουσία του Δημοσιονομικού Συμφώνου, δεν θα υπάρξει κάποια επίσημη νέα διαπραγμάτευση σε αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο είναι δυνατόν να προστεθούν στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, όχι απαραιτήτως με τη μορφή μιας συνθήκης", προσέθεσε.

Ο Γιούνκερ σημείωσε ότι είναι σωστό ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη, εκτός από το να κάνει οικονομία.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_9404.html#ixzz1uGjtxvlT

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου