Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τι κάνει σήμερα η Ελένη Ροδά;

Η Ελένη Ρόδα, το γλυκό κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου που οι παλιότεροι θυμούνται από τις εμφανίσεις της σε ελληνικές ταινίες, είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Δημήτρη Ροντήρη, αλλά στράφηκε από πολύ νωρίς στο τραγούδι. 

Στα πρώτα της βήματα βρέθηκε στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τραγούδια στις συναυλίες του. Ο πρώτος προσωπικός δίσκος ήταν με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο.

 

Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Βασίλη Τσιτσάνη, το Γιώργο Ζαμπέτα, τον Χρήστο Μενιδιάτη κι ερμήνευσε τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μίμη Πλέσσα, του Μάρκου Βαμβακάρη, των Γιάννη Παπαϊωάννου και Γιώργου Μητσάκη. 

«Είμαι πολύ περήφανη που έζησα με αυτούς τους ανθρώπους» έχει πει αναφερόμενη στους ανθρώπους που την καθιέρωσαν στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. 

Τα τελευταία δεκατρία χρόνια η Ελένη Ροδά διατηρεί τη δική της ταβέρνα. «Είχα φτιάξει την πρώτη ίσα ίσα για να έρχεται ο κόσμος να τρώει. Ήταν ανοιχτή και είχαμε τοποθετήσει πλαστικές καρέκλες και τραπέζια. Τώρα την έκλεισα κι έφτιαξα άλλη» λέει στο newsbeast.gr.

Το καινούργιο της εστιατόριο βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο και εκτός από καλό φαγητό, όπως σημειώνει, έχει και ορχήστρα. «Τραγουδάω και είμαστε όλη την εβδομάδα ανοιχτά εκτός από Δευτέρα» συνεχίζει.

Από το μαγαζί της έχουν περάσει πάρα πολλοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Χαρούλα Αλεξίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος καθώς και πολιτικοί.

Τον υπόλοιπο χρόνο της η τραγουδίστρια τον περνά όπως οι υπόλοιπες νοικοκυρές. Κάνει τα ψώνια του σπιτιού, ετοιμάζει τα πάντα για να λειτουργήσει σωστά η επιχείρηση και φυσικά τρέχει στις δημόσιες υπηρεσίες για να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές της. 

«Κάποτε δουλεύαμε για να φτιάξουμε κάτι, τώρα δουλεύουμε για να πληρώνουμε το κράτος» τονίζει. «Αλλά δε βαριέσαι» λέει «έτσι όπως τα έφερε η ζωή δεν έχουμε και πολλές επιλογές».

Η Ελένη Ροδά πάντως αναφέρεται και στις συνεργασίες με τους πιο γνωστούς έλληνες καλλιτέχνες. «Ο Μπιθικώτσης με έπαιρνε συνέχεια και πηγαίναμε και τρώγαμε σούπα στο Πόρτο Ράφτη. Τον πρωτογνώρισα στις συναυλίες του Μίκη. Εκεί ξεκίνησα όταν τραγουδούσα. Με τον Ζαμπέτα επίσης έκανα πολλή παρέα. Από τον Θεοδωράκη με πήρε ο Βαμβακάρης και τραγούδησα σε κάποιες συναυλίες. Χωρίς να έχω βγει ακόμα στο τραγούδι. Για τον Μίκη τι να πρωτοθυμηθώ... Ήταν υπέροχος. Άνθρωπος που ενδιαφερόταν για τα κοινά».

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν συμβουλεύει πλέον τους νέους να ασχοληθούν με το τραγούδι και γενικότερα τη μουσική βιομηχανία. «Πρέπει να θυσιάσεις πολλά για να γίνεις φίρμα. Δεν είναι πλέον οι εποχές που βγάζουν τα ταλέντα μόνο στο προσκήνιο. Θα έλεγα μόνο να ασχοληθούν εκείνοι που έχουν τη Φωνή», καταλήγει και κλείνει προσκαλώντας τους πάντες στο εστιατόριο της. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου