Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η εξέλιξη των κινητών τηλεφώνωνΣίγουρα, από το πρώτο DynaTac της Motorola, μέχρι το επερχόμενο Samsung Galaxy SIII και το iPhone 5, οι σχεδιαστές κινητών συσκευών έχουν διανύσει πολύ δρόμο.

Ακριβώς επειδή τα κινητά είναι πια αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και κυκλοφορούν, πια, τόσα πολλά, είναι τρομερά δύσκολο για τους σχεδιαστές να κάνουν κάτι πρωτότυπο. Οι διαφορές μεταξύ των συσκευών κρίνονται στις λεπτομέρειες, αλλά η παραπάνω φωτογραφία, είναι σχεδόν τρομακτική. Μας θυμίζει τον Henry Ford που, όταν έβγαζε στην παραγωγή τα πρώτα αυτοκίνητα, το 1908, έλεγε «μπορείτε να διαλέξετε ότι χρώμα θέλετε, αρκεί να είναι μαύρο».

Φυσικά, αν δεν ήταν τόσο… μαύρα και minimal τα smartphones, δεν θα είχε καμία τύχη όλη η αγορά από θήκες και χρωματιστά αξεσουάρ όπως screen protectors. Λέτε η «αχρωμία» να είναι μία διεθνής συνωμοσία των απανταχού κατασκευαστών αξεσουάρ; Ή είναι η συμβολή του Sir Jonathan Ivy, του Υπεύθυνου σχεδιασμού προϊόντων της Apple στην αγορά της κινητής; Έτσι, από άποψη;

Δείτε παρακάτω κάποια «ιστορικά» κινητά… έτσι, για να θυμηθούμε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου