Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο Φλωρίδης είπε “όχι” στον Λοβέρδο


Ο αντίκτυπος από τη χθεσινή ανακοίνωση για τη συμφωνία συμπόρευσης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχει ως κεντρική στόχευση την προσπάθεια επανασυσπείρωσης του «όλου ΠΑΣΟΚ». Να ανοίξει και πάλι δίαυλος επικοινωνίας με μια σειρά από αξιόλογα στελέχη πρώτης γραμμής, που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα εκτός Κινήματος, κυρίως λόγω διαφωνιών τους με την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου.

Ένα τέτοιο στέλεχος είναι φυσικά ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον οποίο είχε σήμερα συνάντηση ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Ο Υπουργός Υγείας έχει αναλάβει και πάλι ρόλο «υπαρχηγού» του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως και στη μάχη του 2007. Λειτουργώντας ως ο συνδετικός κρίκος με στελέχη στα οποία απευθύνει πολιτικό κάλεσμα ο Υπουργός Οικονομικών, για ένα ΠΑΣΟΚ που θα ξεφύγει από τη σημερινή μιζέρια.
Με τον Γιώργο Φλωρίδη ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως θα προσδοκούσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από όσα δήλωσε ο άλλοτε «θεωρητικός» του εκσυγχρονισμού, που αναδείχτηκε στο ΠΑΣΟΚ επί ημερών Κώστα Σημίτη, όπως δηλαδή και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Δεν μπορείς να βρεις άκρη με όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, τα πρόσωπα θα κριθούν αν μπορούν να παρουσιάσουν και να υπηρετήσουν ένα ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, το οποίο θα μπορεί να απαντήσει πειστικά στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας για τη δεκαετία της κρίσης», ήταν τα λόγια του Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος προσπέρασε ως… συνάντηση στο πόδι, το τετ-α-τετ που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Φυσικά, ακόμη και… στο πόδι, μπορούν να προκύψουν ειδήσεις. Και όπως φαίνεται, η βιαστική συνάντηση Λοβέρδου-Φλωρίδη, έβγαλε την είδηση ότι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου