Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τι κάνει σήμερα η Βούλα Πατουλίδου;

Είναι η πρώτη γυναίκα ολυμπιονίκης στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι του 1992 και συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη Βαρκελώνη στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων με επίδοση 12,64.
 

Τότε φώναξε τη φράση που έμεινε χαραγμένη στις μνήμες των Ελλήνων που δεν είναι άλλη από το «για την Ελλάδα ρε γαμώτο!». 

Δύο χρόνια νωρίτερα, η Βούλα Πατουλίδου, στους Βαλκανικούς Αγώνες, πήρε χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα και στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων. Στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα. Αργότερα άλλαξε άθλημα και αγωνίστηκε στο μήκος. 

Η πρώην αθλήτρια αρκετές φορές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και έκανε τους πάντες να μιλούν για εκείνη με τις επιτυχίες της. Στις 9 Δεκεμβρίου 2004 ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τους στίβους. 



Λίγο καιρό μετά μπήκε στο στίβο της πολιτικής και βρέθηκε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Ήταν υποψήφια νομάρχης στη Θεσσαλονίκη το 2006 αλλά ηττήθηκε από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. 

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως λέει η ίδια στο newsbeast.gr, είναι στον Ερυθρό Σταυρό ως τομεάρχης εθελοντισμού. Τον τελευταίο μήνα μάλιστα της έχει ανατεθεί και ο τομέας νεότητας. 

«Πηγαίνουμε όπου μας καλούν. Τον τελευταίο μήνα μου έχουν αναθέσει και αυτό τον τομέα οπότε είναι μία αναφορά στην κοινωνία δεδομένου ότι οι εποχές είναι πιο επιτακτικές για να αναδείξεις τον εθελοντισμό έτσι όπως εγώ τον βιώνω» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Η κυρία Πατουλίδου στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει ιστορικά βιβλία, μυθιστορήματα και εφημερίδες. «Πάντοτε η ανάγνωση σε βοηθά να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου καθώς και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα γεγονότα» σημειώνει. 

Για να τονίσει ότι πλέον δεν αθλείται σε αυτά τα αθλήματα που αγωνιζόταν αλλά κάνει βάρη και παίζει τένις ενώ λατρεύει τον κινηματογράφο όποτε προβάλλονται καλές ταινίες. Είναι όμως και μητέρα που πρέπει να φροντίζει το μέλλον του παιδιού της. «Έχω ένα γιο 13 ετών που τώρα θα πάει στη Β΄ Γυμνασίου οπότε πρέπει να επενδύσω και στη φιλία του παιδιού μου για να μπορέσει να μου πει τι συμβαίνει στη ζωή του» προσθέτει. 

Δεν αρνείται, όπως λέει, τίποτα που να σχετίζεται με τον πολιτικό στίβο αλλά αναφέρει ότι θα σκεφτεί τις συνθήκες και τις προτάσεις που θα δεχτεί. 

Και επισημαίνει για τους αγανακτισμένους πολίτες ότι: «Όταν φτάνεις στο σημείο να χάνεις τα προσωπικά σου εχέγγυα και αντιδράς, τότε έχεις καθυστερήσει πολύ. Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” γιατί ζούμε σε μία εξαιρετική χώρα μόνο που έχουμε χαλάσει ως πολίτες και μας έχουν χαλάσει όχι ερήμην μας αλλά επειδή βολευτήκαμε».

Και επειδή, όπως λέει, το μέλλον της χώρας ανήκει στους νέους, τους στέλνει το δικό της μήνυμα: «Απευθύνομαι μόνο στους νέους και τους λέω με τις βιωματικές εμπειρίες μου ότι ευελπιστούμε πως όλοι τους πρέπει να συμβάλλουν ώστε να αλλάξει η εικόνα της χώρας μας και να αρπάξουν τα ηνία από εκείνους που έφεραν τη χώρα μας σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου