Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Γιάννης Γιοκαρίνης;

Ο «νοσταλγός του ροκ εντ ρολ» μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τη μουσική. Σπούδασε κλασική μουσική αλλά τον κέρδισε το μοντέρνο.
 


Σαν μουσικός και τραγουδιστής έπαιζε rock & blues με συγκροτήματα της εποχής. Πήρε μέρος στη διοργάνωση του «Ποπ – Φέστιβαλ ΄73» στα σχήματα «Σκορπιός» και «2002» (αργότερα «2002 GR).


Από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ΄80 άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα γνωστός και αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα χάρη στο τραγούδι «Ευλαμπία» το 1983. Ο Γιάννης Γιοκαρίνης άλλωστε ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών που χωρίς να προκαλούν παρέδωσαν μία δισκογραφικά δημιουργική μουσική ιστορία. 


Όμως, ο μουσικός κάποια στιγμή αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Απείχε καλλιτεχνικά για δέκα χρόνια. «Ένιωσα ότι είχε πάρει αέρα το μυαλό μου. Ότι έχανα το Γιάννη κι έτσι αποφάσισα να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες μου» αναφέρει στο newsbeast.gr ο τραγουδιστής, ο οποίος αυτή τη στιγμή, γράφει τραγούδια στο σπίτι του και ετοιμάζει τις επόμενες εμφανίσεις του σε συναυλιακούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Δεν εμφανίζεται συγκεκριμένα σε κάποιο μαγαζί, κάνει εμφανίσεις σε διάφορα μπαρ και δεν ετοιμάζει νέο δίσκο.


Τάσσεται στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» αφού η σύζυγός του, Σοφία, έχει γράψει και το τραγούδι «Λεφτά υπάρχουν μες στα ταμεία», το οποίο εκείνος έχει τραγουδήσει. Τους έχει επισκεφθεί στο Σύνταγμα για να διαδηλώσει ενώ έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες που έχουν γίνει στην πλατεία.


Πιστεύει ότι ο κόσμος ακούει τα τραγούδια του λόγω της ειλικρίνειάς των στίχων τους και γι’ αυτό συμβουλεύει και τους νέους – επίδοξους τραγουδιστές να είναι πάνω απ’ όλα αληθινοί και να αγαπούν αυτό που κάνουν. 


Στον ελεύθερό του χρόνο ο Γιάννης Γιοκαρίνης χαλαρώνει κοιτάζοντας τη θάλασσα. «Μου αρέσει απλά να κοιτάω τη θάλασσα. Με ηρεμεί και μου κάνει καλό» καταλήγει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου