Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Εγκαινίασε ο Χρήστος Παπουτσής το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης συνόρων στη Νέα Βύσσα


«Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα Έβρου.
Παράλληλα ο κ. Παπουτσής επεσήμανε πως η χώρα δεν αντέχει άλλους μη νόμιμους μετανάστες και οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ηρεμία και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόνισε πως η κατασκευή του φράχτη θα προχωρήσει, γιατί είναι νόμος του κράτους και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Σε ότι αφορά το νέο νόμο περί ασύλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε ότι στο εξής, όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου θα το πάρουν, ενώ για τους υπόλοιπους το μήνυμα είναι σαφές. Να μην επιχειρήσουν να περάσουν από την Ελλάδα γιατί είτε θα απελαθούν είτε θα επαναπατριστούν εθελοντικά.
Ο φράχτης, τον οποίο χαρακτήρισε ο Παπουτσής ως «έργο συνεργασίας των τουρκικών και ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» θα έχει 25 θερμικές κάμερες, ενώ το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων, το οποίο και εγκαινίασε, θα διασφαλίζει τη συνεχή επιτήρηση των συνόρων.
Συγχρόνως, ανακοίνωσε πως περί τα τέλη του μήνα, αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή αντιπροσωπεία της Ε.Ε με επικεφαλής την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, προκειμένου για να ελέγξει την αξιοποίηση των πιστώσεων που διατίθενται για το φαινόμενο της μη νόμιμης μετανάστευσης.
Ο κ. Παπουτσής έκανε εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες της χώρας μας για την ευρωπαϊκή ανάδειξη του θέματος της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και σε μια σειρά έργων υποδομής στην περιοχή, όπως η ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το αστυνομικό τμήμα Φερών, προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ, οι επισκευές- ανακαινίσεις χώρων κράτησης που λειτουργούν στον Έβρο, η επέκταση του υπάρχοντος κέντρου κράτησης του Φυλακίου, η ανέγερση νέου κτιρίου για το αστυνομικό τμήμα Διδυμοτείχου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, καθώς και η ενίσχυση της αστυνομίας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Σημειώνεται πως μόνο μέσα στο 2011, πέρασαν τα σύνορα του Έβρου, 54.974 μη νόμιμοι μετανάστες.
Στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής μετέβη στο σημείο που κατασκευαστεί ο φράχτης στις Καστανιές και κήρυξε την έναρξη των εργασιών κατασκευή του έργου, που έχει προϋπολογισμό 3.162,5.000 Ευρώ.
Τον κ. Παπουτσή συνόδευαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Εν τω μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή του φράχτη και του επιχειρησιακού κέντρου επιτήρησης συνόρων, πραγματοποίησαν το πρωί στην πλατεία της Νέας Βύσσας, φορείς και πολίτες της περιοχής, ενώ την επίσκεψη του κ. Παπουτσή στον Έβρο, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της και η Αχτιδική Επιτροπή βορείου Έβρου του ΚΚΕ.http://piazzadelpopolo.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου